Vaasan kaupunki - Vasa stad

Lovlig graffitivägg i underfarten vid Klemetsöspåret

Dela

I Klemetsöspårets underfart, som går under Smedsbyvägen, tillåts graffitimålningar från och med i dag. Det är frågan om ett försök som pågår till slutet av år 2024.

Foto: Vasa stad

– Vi har fått många önskemål om nya lagliga platser för gaffitimålning, och Klemetsöspårets underfart lämpar sig väl för detta ändamål. Underfarten används ganska lite, vilket gör att det att den används som graffitimålningsplats inte orsakar stora problem för trafiken, säger trafikregleringschef Jori Löfbacka.

Underfarten går under Smedsbyvägen mellan Kvarngatan och Himalajagatan. I båda ändarna sätts skyltar upp, där det berättas om den lovliga graffitimålningen. Det är frågan om ett försök, som pågår till och med 31.12.2024. Efter det bedöms situationen på nytt.

– Graffitin ska hållas på det tillåtna området, på underfartens väggar. Målningarna får inte vara sårande, och alla tomma målburkar och annat skräp ska föras bort från området.  Även för trafiken ska ges hinderfri passage, och på de lampor som finns i underfarten får man inte måla, förtydligar Löfbacka.

Ifall det bryts mot de här villkoren, kan tillståndet dras in redan tidigare.

Nyckelord

Kontakter

Jori Löfbacka
Trafikregleringschef
040 354 3494
jori.lofbacka@vasa.fi

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ett träd för alla Vasabor – kom med i planteringstalkot!18.4.2024 13:17:37 EEST | Tiedote

Det kommer att planteras 70 000 nya träd i Vasa under de kommande åren. Målet för projektet Ett träd för alla Vasabor är att jämna ut koldioxidutsläppen från byggprojekt och kompensera för att det avlägsnas träd, stödja Vasas mål om klimatneutralitet samt att fira att stadens befolkning ökar och når upp till ett nytt tiotusental. Även invånare, sammanslutningar och företag bjuds in att delta i ett planteringstalko.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye