Atena

Psykoterapeutin selviytymisopas ihmissuhteisiin

Jaa

Miten erottaa pakkomielle rakkaudesta? Miksi ystävä lakkasi pitämästä yhteyttä? Miksi jotkut välttelevät ristiriitoja viimeiseen asti? Miksi faktojen lateleminen toimii riidoissa huonosti? Miten selvitä elämänmuutoksista, joita ei ole itse toivonut? Miten saamme selville, mikä juuri meidän elämästämme tekee mielekästä?

Psykoterapeutti ja bestseller-kirjailija Philippa Perry nostaa uutuusteoksessaan esille yleisimpiä ihmissuhdeongelmia, joita hänen lukijansa ovat hänelle kertoneet, ja lähestyy niitä maanläheiseen mutta tarkkanäköiseen tyyliin. Useimmat ongelmat liittyvät rakkauteen, riitelemiseen, muutoksiin tai yleiseen elämäntyytyväisyyteen, ja kirja on jaoteltu näiden teemojen mukaan.

Suhteiden alussa erilaisuus kiehtoo ihmisiä, mutta suhteen kestäessä usein toivotaan toisen toimivan saman logiikan mukaisesti kuin itse. Esimerkiksi konfliktitilanteisiin voi suhtautua tunteella, toiminnalla tai faktoilla. Jos ei ymmärretä, että toinen ei toimikaan saman periaatteen tai tavoitteen mukaisesti, voi riita kärjistyä.

Lukijoiden tarinat elävöittävät Perryn kuvaamia teemoja ja tuovat esiin ihmisten moninaiset huolet, joita ei ulospäin näe. Tarinoiden tuomia oivalluksia nostetaan esiin pieninä arjen viisauksina. Eräs lukija pohtii liian rajoittavaksi muuttunutta avioliittoaan ja syyllisyyttä, joka eroamisesta seuraisi. Perry vastaa sitaatilla: ”Jos joudut valitsemaan syyllisyyden ja kaunan väliltä, valitse syyllisyys.”

Psykoterapeutti ja kirjailija Philippa Perry on työskennellyt toimittajana, toimittanut ihmissuhdepalstaa ja ollut asiantuntijana useissa dokumenteissa. Häneltä on aiemmin suomennettu kansainvälinen menestysteos Kunpa vanhempasi olisivat lukeneet tämän kirjan.

Alkuteos The Book You Want Everyone You Love* To Read (* and maybe a few you don’t)

Suomentanut Heli Naski. Kirja ilmestyy painettuna kirjana. 

Arvostelukappaleet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Atena on osa Otava-konsernia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Atena

Axa Fahler sukeltaa isänsä, isoisänsä ja isoisoisänsä jäljille poikkeuksellisessa sukutarinassa, jossa kaapista paljastuu luuranko toisensa jälkeen23.5.2024 08:22:00 EEST | Tiedote

Juuri ennen kuin Axa Fahlerin isä kuoli Närpiön terveyskeskuksessa elokuussa 2010, hän kertoi pojalleen vielä viimeisen valheensa. Axa oli halveksunut isäänsä, patologista valehtelijaa, suurimman osan elämästään. Kun Axa vuosia myöhemmin päätti sukeltaa sukunsa juurille, totuus paljastui valheitakin ihmeellisemmäksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye