Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa helmikuussa 13 042 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Pohjois-Savossa oli helmikuun lopussa 13 042 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 273 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten (10,8 %). Näistä lomautettuja oli 2 284, mikä on 734 lomautettua enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan (47,4 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa helmikuussa 2024.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa helmikuussa 2024. Pohjois-Savon ELY-keskus

Työttömien työnhakijoiden määrä ilman lomautettuja oli 10 758, mikä on 539 enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli helmikuussa 11,6 %, mikä on 1,4 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli helmikuussa 10,8 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 1 518, mikä on 146 enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli Pohjois-Savossa helmikuun lopussa 3 906 henkilöä, mikä on hieman vähemmän kuin viime vuonna.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi helmikuussa kaikilla Pohjois-Savon seuduilla Sisä-Savoa lukuun ottamatta. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon helmikuun aikana 2 829, mikä on 1 528 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (-35,1 %).

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye