Gummerus

ENNAKKOTIEDOTE: Löytääkö sitoutumiskammoinen mies rakkauden? – Erkka Mykkäsen autofiktiivinen esseeromaani rakkaudesta, seksistä, Frendit-sarjasta ja itsensä kumppanina olemisesta

Jaa

Voiko rakkautta saada ilman perinteistä parisuhdetta? Mistä sitoutumisen pelko johtuu? Erkka Mykkäsen Sellainen mies (Gummerus) käsittelee rakkautta, sukupuolirooleja, seksiä ja ystävyyttä tavalla, joka pakottaa lukijan miettimään omia toiminta- ja ajatusmallejaan ihmissuhteissa. Kirja ilmestyy 22.4.

Kirjailija Erkka Mykkänen
Kirjailija Erkka Mykkänen Kuvaaja: Maija Astikainen

Sängyssä minulta pääsi unenhoureinen kysymys: ”Ollaanko me rakastuneita?”
Emme olleet käyttäneet siihen mennessä r-sanaa. Ei sitä mitenkään ollut vältelty, se ei yksinkertaisesti tuntunut ajankohtaiselta. Nytkin vain höpöttelin jotain.
”Kyllä me taidetaan olla”, Tyttöystävä vastasi.
Siitä se käynnistyi. Rakastuneita? Hetkinen. Tässäkö tämä nyt oli. 

Kolmekymppinen mies on läpi elämänsä kärsinyt sitoutumisahdistuksesta. Hän haluaa läheisyyttä, mutta aina kun romanttinen suhde syventyy, iskee tuttu kauhu. Yhden illan juttujen sijaan mies kaipaa merkityksellisiä ihmissuhteita. 

Erkka Mykkänen kertoo Frendit-tv-sarjan olleen hänelle tärkeä yhdeksänvuotiaasta asti. ”Lapsena nähtyjen tarinoiden käsitykset rakkaudesta muovaavat odotuksia siitä, miltä ’Sen oikean’ löytäminen pitäisi tuntua. Sosiologien mukaan länsimaissa ’rakkaususko’ on korvannut uskon Jumalaan. Itse sisäistin varhain mallin, jonka mukaan kunnon mies saa haluta vain pitkäaikaista parisuhdetta yhteen naiseen. On ollut työlästä antaa itselle lupa haluta kevyempiä suhteita ilman voimakasta syyllisyyttä”, hän pohtii. 

Erkka Mykkänen (s. 1988) on helsinkiläinen kirjailija, jonka juuret ovat Kuopiossa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt romaani Something not good (WSOY, 2018) ja novellikokoelma Kolme maailmanloppua (WSOY, 2015). Mykkänen tekee Kirjoittamisesta-podcastia, joka tarjoaa kirjoittajille vertaistukea ja inspiraatiota. Hän harrastaa kiipeilyä. 

Erkka Mykkänen: Sellainen mies 
314 sivua, ilmestyy 22.4.
äänikirja ilmestyy 30.4., lukija Erkka Mykkänen 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjailija Erkka Mykkänen
Kirjailija Erkka Mykkänen
Lataa
Kirjailija Erkka Mykkänen
Kirjailija Erkka Mykkänen
Lataa
Kirjailija Erkka Mykkänen
Kirjailija Erkka Mykkänen
Lataa
Sellainen mies -kansikuva
Sellainen mies -kansikuva
Lataa

Linkit

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mimmit sijoittaa – Sijoitusopas, jota ymmärrät näyttää, että säästäminen ei ole tylsää eikä sijoittaminen vaikeaa11.4.2024 08:41:55 EEST | Tiedote

Mitä tarkoittavat inflaatio, bruttokansantuote ja valtionvelka? Miten opettelet säästämään eli antamaan rahaa itsellesi? Mimmit sijoittaa – Sijoitusopas, jota ymmärrät (Gummerus) kertoo rennosti ja ymmärrettävästi kaiken tarpeellisen niin kansantaloudesta kuin oman talouden budjetoinnista helposti sisäistettävässä muodossa. Kirja osoittaa, että kun ymmärtää taloutta, tulee samalla ottaneeksi oman elämänsä haltuun. Sijoitusopas ilmestyy 15.4.

ENNAKKOTIEDOTE: Miltä konkurssi, maksuhäiriömerkintä ja ulosotto tuntuvat?10.4.2024 08:10:00 EEST | Tiedote

Sadoillatuhansilla suomalaisilla on maksuhäiriömerkintä. Heitä käsitellään julkisuudessa usein joko varoittavina esimerkkeinä tai harmaana massana. Sanna Kurosen Suojaosuus – Elämää ulosotossa (Gummerus) on rohkea ja omaääninen kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun menestyvän yrittäjän elämäntapa vaihtuu konkurssiin, maksuhäiriöön ja ulosottoon. Miltä tuntuu, kun ei saa omistaa mitään ja palkasta saa käteen vain lainsäätäjän hyväksi katsoman siivun, suojaosuuden?​​ Kirja ilmestyy 8.5.

Tutustu Anni Kytömäen Mirabilikseen ja muihin tulevan kirjasyksyn ihmeisiin – Gummeruksen kesän ja syksyn kirjaluettelo on julkaistu5.4.2024 13:39:40 EEST | Tiedote

Finlandia-palkitun Anni Kytömäen syyskuussa ilmestyvä Mirabilis on yksi ensi syksyn odotetuimmista romaaneista. Uutuusromaanit ilmestyvät myös muun muassa Matti Röngältä, Heikki Aittokoskelta, Antti Röngältä, Siiri Enorannalta, Michael Cunninghamilta ja Tessa Hadleylta. Tietokirjojen ystäviä hemmotellaan Laura Arffmanin kirjoittamalla maastohiihtäjä Krista Pärmäkosken tarinalla, Annie Ernaux´n uudella muistelmasuomennoksella, Tuija Pehkosen Ei enää kiltti tyttö -teoksella sekä 80 vuotta sitten syntyneen kulttikirjailija Timo K. Mukan elämäkerralla, jonka kirjoittaa runoilija Sini Silveri.

Gummerus aloittaa audiodraamatuotannon – uudenlaiset audioteokset Juha Itkoselta, Taina Latvalalta, Emmi Pesoselta ja Sisko Savonlahdelta27.3.2024 13:25:36 EET | Tiedote

Gummeruksen audiodraamatuotanto käynnistyy Kohtaamisia-sarjalla, jossa kuuntelijat viedään elämän käännekohtien äärelle. Eturivin kirjailijoiden omaäänisten audiodraamojen ytimessä ovat merkitykselliset tapaamiset ja dialogi, jonka tunnetut näyttelijät tulkitsevat ainutlaatuiseksi kuunteluelämykseksi. Sarjan avaa Juha Itkosen toukokuussa julkaistava Sivuraide, jonka rooleissa kuullaan näyttelijät Heidi Herala, Jarkko Lahti ja Eeva Soivio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye