Kymenlaakson Sähköverkko parantaa sähkön toimitusvarmuutta Hollolassa

Jaa

Kymenlaakson Sähköverkko Oy toteuttaa parhaillaan sähköverkon investointihanketta Hankaan alueella Hollolassa. Investoinnin myötä alueen asiakkaiden sähkönjakelun toimitusvarmuus paranee, eli esimerkiksi myrskyjen ja lumikuormien aiheuttamat sähkökatkot vähenevät. Hanketta toteuttaa yhteistyökumppanimme Wire Oy.

Kuvassa yksi uusista puistomuuntamoista. Taustalla näkyy vanha pylväsmuuntamo, mikä purkaantuu myöhemmin pois, kun uusi verkko saadaan käyttöön.
Kuvassa yksi uusista puistomuuntamoista. Taustalla näkyy vanha pylväsmuuntamo, mikä purkaantuu myöhemmin pois, kun uusi verkko saadaan käyttöön. KSOY

Wiren projektipäällikkö Lauri-Petteri Korppila kertoo, että helmikuussa aloitetut sähköverkon uudistamisen kaivuutyöt ovat Hankaalla jo loppusuoralla. Maanrakennustyöt ovat keskittyneet peltoalueille. Hankkeen sähkötyöt kestävät arviolta heinäkuun loppuun saakka. Viimeistely- ja purkutöitä tehdään loppuvuoteen saakka.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 1,6 miljoonaa euroa. Investoinnin yhteydessä toteutetaan uutta maakaapelia yli 20 kilometriä ja reitin varrelle tulee 15 uutta muuntamoa.

Kymenlaakson Sähköverkolla projektista vastaa rakennuttaja Juhamatti Saarelainen ja Wiren projektipäällikkönä toimii Lauri-Petteri Korppila.

Kymenlaakson Sähköverkko investoi vuonna 2024 noin 20 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja ylläpitoon. Hankkeiden toteutusta ohjaa vuoteen 2036 asti ulottuva kehittämissuunnitelma. Verkon toimitusvarmuutta parannetaan maakaapeloinnilla, verkostoautomaatiolla sekä ilmajohtojen siirtämisellä metsistä teiden varsille. Hankkeiden painopiste on siirtymässä enemmän taajamista haja-asutusalueille. Vuosittain toteutamme myös alueellisesti merkittäviä sähköasema- ja voimajohtohankkeita yhteistyössä kumppaniverkostomme kanssa. Hankkeilla työllistämme mm. maanrakennuksen, sähköasennuksen ja suunnittelun ammattilaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauri-Petteri KorppilaProjektipäällikköWire Oy

Puh:050 456 7554

Kuvat

Kuvassa yksi uusista puistomuuntamoista. Taustalla näkyy vanha pylväsmuuntamo, mikä purkaantuu myöhemmin pois, kun uusi verkko saadaan käyttöön.
Kuvassa yksi uusista puistomuuntamoista. Taustalla näkyy vanha pylväsmuuntamo, mikä purkaantuu myöhemmin pois, kun uusi verkko saadaan käyttöön.
Lataa

Kymenlaakson Sähköverkko Oy harjoittaa verkkoliiketoimintaa neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla. Sähköverkomme on yli 13 000 kilometrin pituinen ja toimitamme sähköä koteihin ja yrityksiin yli 100 000 asiakkaalle. Tavoitteenamme on turvata häiriötön sähkönjakelu vuoden jokaisena päivänä. Sähköverkkoa kehitetään jatkuvasti entistä paremmaksi ja investoimme vuosittain noin 15 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen ja uudistamiseen. Kymenlaakson Sähköverkko Oy on Kymenlaakson Sähkö Oy:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Konsernissamme työskentelee noin 55 asiantuntijaa. Toimipisteemme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson Sähköverkko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye