Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pääkaupunkiseudun kirjastoilla uusi Helmet-verkkokirjasto

Jaa

Helmet-kirjaston uusi verkkokirjasto on pian valmis ja jo nyt asiakkaiden käytössä osoitteessa helmet.finna.fi. Verkko-osoite helmet.fi ohjaa uuteen verkkokirjastoon 8.4. alkaen.

Nainen käyttää uutta Helmet-verkkokirjastoa kannettavalla tietokoneella.
Helmet-kirjastossa tilastoitiin 6,8 miljoonaa verkkokirjastokäyntiä vuonna 2023. Aleksandra Kornilova

Uusi verkkokirjasto on aiempaa selkeämpi ja visuaalisempi. Uudistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota verkkokirjaston saavutettavuuteen ja mobiilikäyttöön.

Verkkokirjastossa voi hakea aineistoja, tehdä varauksia ja uusia lainoja, maksaa kätevästi kirjastomaksuja, kysyä neuvoa chatissa sekä päivittää asiakastietoja. Palvelussa on sisäänrakennettuna myös sähköinen kirjastokortti.

Helmet-verkkokirjasto on rakennettu Finna-alustalle, joka on Suomen käytetyin verkkokirjastoratkaisu. Kansalliskirjaston ylläpitämä Finna on erinomainen esimerkki käyttäjäystävällisestä, kustannustehokkaasta ja laajasti käytetystä julkisesta digitaalisesta palvelusta.

“Finna on kotimainen ja turvallinen verkkopalvelu, joka on käytössä suurimmalla osalla Suomen yleisistä kirjastoista. Olemme iloisia, että Helmet-kirjastot ovat nyt liittyneet tähän joukkoon. Uudistuksen tavoitteena on ollut entistä helppokäyttöisemmät ja saavutettavammat verkkopalvelut ja uskomme, että yhteistyö Finnan kanssa antaa hyvät edellytykset verkkokirjaston kehittämiselle myös tulevaisuudessa”, iloitsee Espoon kirjastopalveluiden johtaja Ritva Nyberg.

”Helmet-kirjastojen Finna-alustan käyttöönottoa on ollut ilo seurata. Projektissa on alusta asti osallistettu kirjaston asiakkaita ja henkilökuntaa. Samalla myös Finna alustana on saanut arvokasta palautetta. Se on mahdollistanut uusien ominaisuuksien kehittämisen, mistä hyötyvät kaikki Finnan käyttäjät ympäri Suomen”, korostaa Finnan palvelusuunnittelija Serafia Kari.

Helmet-verkkokirjaston sisältö on kirjastohenkilökunnan kokoamaa ja ylläpitämää. Verkkokirjastossa on Helmet-kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat, tietoa kirjastojen tapahtumista ja palveluista sekä innostavat kirjallisuus-, musiikki-, elokuva- ja pelivinkit kaikenikäisille.

Suosittelulistojen lisäksi verkkokirjastossa on uutuuslistauksia ja nostoja kiinnostavista verkkosivuista. Listaukset ovat karuselleja eli niitä voi selata sivusuunnassa.

Uutta Helmet-verkkokirjastoa voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Monikieliset palvelut -osiossa on tietoa kirjastosta myös muilla kielillä.

Helmet-kirjastossa tilastoitiin 6,8 miljoonaa verkkokirjastokäyntiä vuonna 2023. Helmet-kirjasto palvelee yli miljoonaa pääkaupunkiseudun asukasta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Finna pähkinänkuoressa

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Lisäksi Finna tarjoaa verkkopalvelualustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman sähköisen hakupalvelun tai esimerkiksi verkkokirjaston. Palvelua kehitetään Kansalliskirjastossa, ja sitä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Helmet pähkinänkuoressa

Helmet on pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen verkosto (Helsinki Metropolitan Area Libraries). Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot. Helmet-kirjastojen 66 kirjastoa ja viisi kirjastoautoa tarjoavat monipuolisia kirjastopalveluita pääkaupunkiseudun 1,2 miljoonalle asukkaalle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nainen käyttää uutta Helmet-verkkokirjastoa kannettavalla tietokoneella.
Helmet-kirjastossa tilastoitiin 6,8 miljoonaa verkkokirjastokäyntiä vuonna 2023.
Lataa

Linkit

***

Helmet on pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko (Helsinki Metropolitan Area Libraries). Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye