Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen tilinpäätöksen 2023

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen vuoden 2023 tilinpäätöksen ja ehdottaa Oittaan uimarannan pukutilarakennuksen määrärahaan esitetyn korotuksen hyväksymistä.

Liikelaitoksen vuoden 2023 tulos oli 10,745 miljoonaa euroa, joka alitti tulostavoitteen 1,149 miljoonalla eurolla.

Talonrakennusinvestointihankkeet toteutuivat valtuuston päättämän talousarvion sekä taloussuunnitelman investointiohjelman aikataulun ja kustannusarvion mukaan, vaikka joitain hankekohtaisia eroja oli. Vuoden 2023 toteuma oli 69,4 miljoonaa euroa eli määrärahat alittuivat talousarvioon nähden 35,9 miljoonalla eurolla.

Vuoden 2023 tilinpäätös esityslistan liitteenä

Oittaan uimarannan pukutilarakennuksen määrärahaan korotus


Jaosto päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle, että valtuusto hyväksyy investointiohjelmassa 2024–2031 hyväksytyn Oittaan uimarannan pukutilojen tavoitekustannuksen korotuksen 185 000 eurolla 985 000 euroon.

Hanke kilpailutettiin helmikuussa 2024, ja tarjoukset saatiin viideltä tarjoajalta. Halvimman tarjouksen mukaan laskettu kustannusarvio ylittää hankkeelle varatut määrärahat, sillä perustamisolosuhteet ovat hankalat ja maanrakennustöiden kustannuksia oli hankala ennakoida.

Oittaan uimarannalla ei ole tällä hetkellä kiinteitä puku- ja wc-tiloja. Uusi pukutilarakennus palvelisi uimarannan, Angry Birds -puiston, pelikentän sekä luonto- ja lenkkipolkujen kävijöitä. Rakennukseen on suunniteltu lämpimät WC-tilat, siivous- ja tekniset tilat sekä kesäkäytössä olevat lämmittämättömät pukuhuoneet, ensiapu- ja valvomotilat. Lisäksi rakennukseen liittyy jäte- ja varastokatos.

Jaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että Oittaan uimarannan pukutilojen uudisrakennushanke voidaan käynnistää ja urakkasopimukset tehdä. Hankkeelle esitetään käynnistämislupaa huhtikuulle 2024. Suunnitelman mukaan tilat olisivat käytössä kesällä 2025.

---

Lisäksi jaosto kuuli seuraavat selostukset:

  • Ajankohtaiset tila- ja sisäilma-asiat
  • Asumisen ja maankäytön periaatteet - toteutumisen seuranta, osa asuminen
  • Karhusaaren tilannekatsaus
  • 10 vuoden investointiohjelman valmisteluprosessin tilannekatsaus

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon liikuntalautakunta on tarkastanut Liikunnan ja urheilun tulosyksikön maksuja: maksutulojen korotukset eivät nosta lasten ja nuorten harrastamisen hintaa18.4.2024 18:33:56 EEST | Tiedote

Liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 18.4.2024 toimenpiteistä, joilla nostetaan Liikunnan ja urheilun maksutuloja noin miljoonalla eurolla. Muutokset tulevat voimaan vuoden 2025 alusta. Maksutulojen korotukset ovat osa kaupunkitasoista Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmaa, jonka tavoitteena on parantaa kaupungin talouden tasapainoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye