Aviador Kustannus

Dylan Thomasin Taiteilijan omakuva nuoruuden koiravuosilta

Jaa

Walesilaisen klassikkokirjailijan novelleista – "tarinoista" – päästään nyt nauttimaan myös suomeksi tässä Ville-Juhani Sutisen valikoimassa ja suomentamassa kokoelmassa. Teos sisältää novelleja kolmesta eri kokoelmasta, ja se on ensimmäinen Thomasin novellien suomennosvalikoima.

Kansi: Satu Enstedt
Kansi: Satu Enstedt

Dylan Thomasin novellikokoelma Taiteilijan omakuva nuoruuden koiravuosilta on julkaistu Aviadorin kustantamana. Teoksen novellit on valikoinut ja suomentanut Ville-Juhani Sutinen.

Walesilainen klassikko Dylan Thomas (1914–1953) tunnetaan Suomessa erityisesti runoudestaan ja kuunnelmistaan. Kotimaassaan ja kansainvälisesti hän on myös arvostettu ”tarinoistaan”, kuten hän novellitaidettaan nimitti. 

Ville-Juhani Sutinen on poiminut suomentamansa valikoiman kirjailijan koko uran varrelta. Näissä novelleissa kirjailija sukeltaa etenkin lapsuuteensa Walesin rannikolle, mutta ammentaa myös aikuisikänsä kokemuksista Lontoossa. Olennaisinta novelleissa on kuitenkin kertojaminän sisäinen maailma ja sadunomainen tyyli, jolla kirjailija kuvaa milloin öistä tivolia, milloin taas sängyllä ratsastavaa isoisää.

Ville-Juhani Sutiselta on aiemmin ilmestynyt vuonna 2022 Finlandia-palkitun esseeteoksen ja muun runsaan kaunokirjallisen tuotannon lisäksi suomennos Gertrude Steinin romaanista Pariisi Ranska. Nyt ilmestyvä Taiteilijan omakuva nuoruuden koiravuosilta on ensimmäinen Dylan Thomasin novellien suomennosvalikoima.

THOMAS, DYLAN : Taiteilijan omakuva nuoruuden koiravuosilta
258 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523812321
Ilmestymisaika: Maaliskuu 2024

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Satu Enstedt
Kansi: Satu Enstedt
Lataa
Kirjailija Dylan Thomasin kuva © All Over Press
Kirjailija Dylan Thomasin kuva © All Over Press
Lataa
Suomentaja Ville-Juhani Sutisen kuva © Ari Haimi
Suomentaja Ville-Juhani Sutisen kuva © Ari Haimi
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Hannu Mäkelän uutuusromaani miehen rakkaudenkaipuusta17.5.2024 14:39:33 EEST | Tiedote

Hannu Mäkelän romaani Kasper. Mies ja tie on julkaistu Aviadorin kustantamana. Kasper on tavallinen suomalainen mies, joka sattuu syntymään sodan aikana yksinhuoltajaäidin ainoaksi lapseksi. Iloista rosvoa hänestä ei tule, yksinäinen poika vain. Siitä tie alkaa ja kulkee erilaisten paikkakuntien, koulujen ja kokemusten halki aikuisuuteen; jos Kasper aikuiseksi sitten koskaan kasvaa. Kasperin jatkuva kaipuu on paitsi rauhan ja luonnon niin etenkin naisen kaipuuta. Hän ihastuu, rakastuu, kiintyy, solmii liiton ja eroaa; joutuu itse asiassa useimmiten jätetyksi. Hengissä häntä pitää lähinnä toimittajan työ, joka vie monien työpaikkojen kautta suomalaisen sodanjälkeisen yhteiskunnan elämään, jossa myös on omat mutkansa. Työpaikat vaihtuvat siinä kuin ihmissuhteet, iän myötä niidenkin löytäminen vaikeutuu. Monista umpikujista Kasper selviytyy, osin huumorilla. Silti lopulta tuntuu, ettei elämä enää kanna; on parempi itse päästää irti. Mutta edes kuolema ei tietenkään hänenlaistaan armahda j

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye