Maahanmuuttovirasto

Maahanmuuttoviraston vastaanottokeskusten kilpailutus saatu päätökseen

Jaa

Maahanmuuttovirasto on kilpailuttanut uusia vastaanottokeskuksia helmikuussa 2024. Kilpailutuksen tavoitteena ei ollut lisätä vastaanottokeskusten määrää, vaan saattaa päätökseen vuonna 2022 alkanut vastaanottokeskuskapasiteetin kilpailuttaminen.

– Virasto on kilpailuttanut vastaanottokeskuksia kahdeksalle osa-alueelle. Kilpailutetut keskukset ovat asunto- ja laitospohjaisia vastaanottokeskuksia, kertoo vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi.

Maahanmuuttovirasto huomioi muutoksissa asiakkaiden tarpeet ja pyrkii minimoimaan muutoksista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Vastaanottokeskusten asiakkaille tiedotetaan etukäteen muutoksista. Muutosten myötä osalla asiakkaista saattaa vaihtua vastaanottokeskus, mutta virasto pyrkii varmistamaan, että asiakkaat voivat halutessaan siirtyä asumaan kuntaan ja saamaan siellä tarvittavat palvelut.

– Vastaanottokeskukset on tarkoitettu väliaikaiseen majoittumiseen, kunnes asiakas pääsee muuttamaan kuntaan. Kuntaan siirryttyään asiakkaalla on kaikki samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin kuntalaisilla, Nurmi kertoo.

Tarjouskilpailun voittaneet palveluntuottajat ja alueet

  • Mikkeli tai Savonlinna: Hemcare Oy
  • Imatra tai Hamina: Hemcare Oy
  • Rovaniemi: Hemcare Oy
  • Kristiinankaupunki tai Närpiö: JST Aves Oy
  • Joensuu, Kitee tai Liperi: JST Aves Oy
  • Uusikaupunki tai Salo: JST Aves Oy
  • Raahe tai Kempele: SPR Oulun piiri
  • Kokkola: Kotokunta Oy

 

Tarjouskilpailu käytiin Maahanmuuttoviraston perustamaan DPS-hankintajärjestelmään hyväksyttyjen palveluntuottajien kesken.

Hankinnan ennakoitu kokonaisarvo optioineen neljälle vuodelle on 300 miljoonaa euroa. Hankinnan lopullinen summa määräytyy esimerkiksi vastaanottokeskusten asiakasmääristä ja siitä, kuinka pitkään vastaanottokeskukset ovat toiminnassa. Nyt hankittavissa yksittäisissä vastaanottokeskuksissa tulee olemaan 300 majoituspaikkaa. Sopimukset tulevat olemaan toistaiseksi voimassa olevia.

Kilpailutuksessa hankitut vastaanottokeskukset on määrä avata 1.7.2024.

Hankinnassa on menneillään valitusaika.

Lisätietoa medialle

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye