Keski-Suomen ELY-keskusKeski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys helmikuussa 13,4 prosenttia

Jaa

Keski-Suomessa oli helmikuun lopussa yhteensä 16 853 työtöntä työnhakijaa. Se on 1 519 (9,9 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 236 henkilöä enemmän kuin kuukausi aiemmin.

Helmikuun nostoja:

  • Työttömien ja lomautettujen määrä nousi vuoden takaiseen verrattuna.
  • Vähintään vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli enemmän kuin vuosi sitten.
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli vähemmän kuin vuosi sitten.
  • Yhteensä kolme kuntaa saavutti helmikuussa alle 10 % työttömyyden.

Työttömistä työnhakijoista oli helmikuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuja 2 125, mikä on 321 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 665, mikä on 298 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta viidessä kunnassa ja yhdessä (Luhanka) se pysyi samana. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Kyyjärvellä (-34,6 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Saarijärvellä (16,6 %) ja vähiten Kyyjärvellä (7,7 %). Yhteensä kolme Keski-Suomen kuntaa saavutti alle 10 prosentin työttömyyden: Kyyjärvi, Muurame ja Toivakka.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja helmikuun aikana 2 163, mikä on 251 vähemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan helmikuussa oli avoinna 4 826 työpaikkaa, mikä on 908 vähemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin helmikuun aikana 221, joista 56 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus helmikuu 2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yksikön päällikkö Marja Pudas, 0295 024 586
s-posti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Päijänteen vedenkorkeus on nousemassa lähelle tulvarajaa – kesäkuun alkupuolella saavutetaan tulvahuippu16.5.2024 15:37:16 EEST | Tiedote

Päijänteen vedenkorkeus jatkaa nousuaan kesäkuulle asti ja saavuttaa tulvahuippunsa kesäkuun alkupuolella. Päijänteen osalta vesitilanteen kehittymistä kannattaa seurata ja käydä tarkistamassa tilanne omalla rantakiinteistöllä. Rannalta kannattaa kerätä irtotavarat suojaan sekä tarkistaa laitureiden ja veneiden kiinnitykset. Valtaosa Keski-Suomen järvien vedenkorkeuksista on kuitenkin jo saavuttanut tulvahuipun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye