Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kirjalansalmen sillan liikennejärjestelyt ovat vaikuttaneet siltaan odotetusti

Jaa

Sillan mittausdataa on tutkittu uusien liikennejärjestelyiden käyttöönoton jälkeen. Liikennejärjestelyt ovat vaikuttaneet siltaan odotetulla tavalla. Tulosten perusteella sillan taipumien taso on pienentynyt ja teräsrakenteiden jännitykset ovat suurimmassa osassa mittauspisteitä laskenut. Liikennejärjestelyjä on viime viikolla selkeytetty Kaarinan päässä uusilla liikennemerkeillä, mutta havaintojen perusteella henkilöautoja ajaa edelleen raskaan liikenteen odotuskaistalle. ELY-keskus on selvittänyt vielä muita vaihtoehtoja liikennejärjestelyjen selkeyttämiseksi.

Suurimmat liikkeet sillalla aiheutuvat tilanteista, joissa kaksi raskasta ajoneuvoa kohtaavat sillalla vierekkäisillä kaistoilla. Raskaan liikenteen yksisuuntaisuuteen perustuvan liikennejärjestelyn tavoitteena on ollut estää raskaiden ajoneuvojen kohtaaminen sillalla ja siten vähentää sillan kuormitusta. Sillan mittausdataa on tutkittu uusien liikennejärjestelyiden käyttöönoton jälkeen. Kun saatuja tuloksia verrataan vastaavaan mittausjaksoon ennen liikennejärjestelyiden asettamista, on voitu todeta, että sillalta mitattujen suurimpien taipumien taso on pienentynyt n. 20 %. Tämän lisäksi yksittäisiä suuria taipumia ei ole liikennejärjestelyiden asettamisen jälkeen syntynyt. Myös sillan teräsrakenteiden jännitykset on suurimassa osassa mittauspisteitä laskenut. Liikennejärjestelyt ovat vaikuttaneet odotetulla tavalla.

Lisätoimet liikennejärjestelyjen selkeyttämiseksi

Tienkäyttäjillä on ollut vaikeuksia toimia liikennejärjestelyjen mukaan Kaarinan päässä. Tienkäyttäjät ovat toivoneet liikennejärjestelyjen selkeyttämistä, sillä liikennejärjestelyjen liikennemerkkejä ei ymmärretty.

Tielle on maalattu tiemerkinnät pari viikkoa sitten ja se on osaltaan selkeyttänyt tilannetta. Tiemerkinnät kuluvat kuitenkin nopeasti nastarenkaiden alla, ja kestomerkinnät voidaan tehdä vasta myöhemmin keväällä. Tiemerkinnät ovatkin jo haalistuneet, joten ne uusitaan vielä ennen pääsiäistä. Todennäköisesti ne joudutaan uusimaan vielä useamman kerran ennen kuin kestomerkinnät voidaan tehdä.

Viime viikolla Kaarinan päähän lisättiin uusia liikennemerkkejä selkeyttämään liikennejärjestelyjä. Uudet liikennemerkit on lisätty raskaan liikenteen odotuskaistan alkupäähän liikenteen jakajana toimivaan kaiteeseen. Kaiteen päähän on lisätty lisäkilpi, jossa on henkilöauton, linja-auton ja pakettiauton tunnukset sekä nuoli osoittamaan oikeaan suuntaan ajamista. Tämän lisäksi on erikseen merkitty lisäkilvellä, ettei edellä mainittu koske ajoneuvoja, jotka painavat yli 20 tonnia. Havaintojen perusteella uusista liikennemerkeistä huolimatta henkilöautoja on edelleen ajanut raskaan liikenteen odotuskaistalle.

ELY-keskus on selvittänyt, onko vielä jotain muita mahdollisuuksia selkeyttää liikennejärjestelyjä. Kaarinan päähän lisätään uusi selkeämpi ennakko-opastetaulu, jossa näkyy symboleilla, mille kaistalle henkilöautojen, linja-autojen ja rekka-autojen kuuluu ajaa. Sen toimitusaika on muutamia viikkoja.

Lisäksi poliisia on pyydetty lisäämään liikenteen valvontaa Saaristotiellä.

Pääsiäisen liikenteeseen varautuminen 

Keleistä riippuen pääsiäisestä käynnistyy monesti kesän mökkisesonki. Tänä vuonna kevät ei ole pääsiäisen aikaan vielä kovin pitkällä. Tämä vähentänee saaristoon suuntaavien mökkiläisten määrää. Viime vuosina on myös havaittu, että lauttayhteyksien parannuttua sesonkien menoliikenne jakautuu useammalle päivälle. Jatkoyhteyksille saariston lautoille ja yhteysaluksille suuntaavien kannattaa silti varata riittävästi matka-aikaa ja varautua matkan viivästyksiin Saaristotiellä.

Tienkäyttäjien on myös hyvä huomioida, että Saaristiellä on enemmän liikkujia, joille Kirjalansalmen sillan liikennejärjestelyt eivät ole entuudestaan tuttuja. Tienkäyttäjiltä odotetaankin tarkkaavaisuutta ja yhteispeliä muiden tienkäyttäjien kanssa. Saaristotiellä on havaittu ylinopeuksia, punaisia valoja päin ajamista sekä äkkijarrutuksia liikennejärjestelyjen alkupäässä. Jokainen voi lisätä liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta noudattamalla liikennesääntöjä ja pitämällä riittävän turvavälin edellä ajavaan ajoneuvoon.  

Jos henkilöauto ajaa epähuomiossa raskaan liikenteen kaistalle, noudatetaan raskaan liikenteen liikennevaloja ja palataan niiden mukaisesti takaisin Saaristotielle.

Liikennejärjestelyihin voi tutustua tarkemmin havainnevideon avulla: 

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mökköisten sillan uusiminen alkaa Loimaalla – liikenne kiertoreitille töiden ajaksi8.4.2024 14:55:05 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mökköisten sillan uusimistyöt Loimaalla maantiellä 12603 (Auvaistentie). Työt alkavat valmistelevilla töillä tällä viikolla ja sillan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla (vk 16). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11. Siltatyöt valmistuvat lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Siltojen korjaus- ja uusimistöitä Porissa, Huittisissa ja Kokemäellä – liikenne kiertoreitille Pyölän sillan uusimisen ajaksi1.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Pyölän sillan uusimistyöt Huittisissa maantiellä 12823 (Räikänmaantie) pääsiäisen jälkeen viikolla (viikko 14). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Lisäksi viikolla 15 aloitetaan sillan peruskorjaustyöt Kokemäellä maantiellä 12804 sijaitsevalla Sonnilanjoen sillalla (Risteentie) ja viikolla 16 maantiellä 2560 (Noormarkuntie) sijaitsevalla Myrrän sillalla. Molemmissa sillankorjauskohteissa ajoneuvoliikenne kavennetaan yhdelle ajokaistalle. Työnaikaisilla liikennejärjestelyillä pyritään minimoimaan liikennehaittoja. Siltatyöt valmistuvat syyskuun 2024 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye