Kustantamo S&S

Reetta Aallon uusi romaani käy läpi suhdetta Venäjään ja väkivallan kulttuuriin

Jaa

Venäjällä opiskeluaikoinaan asunut elokuvaohjaaja Reetta Aalto käsitteli ensimmäisessä romaanissaan suomalaisen päähenkilön suhdetta venäläiseen mieheen. Uudessa romaanissa liikutaan samassa mielenmaisemassa, mutta keskiössä on keski-ikäistynyt kertoja, joka joutuu kohtaamaan menneisyyden asenteet ja ihmissuhteet uudessa valossa, kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkaa. 

Susanna Kekkonen / S&S

Yö on pelkkää mustaa. Nainen herää kostean illan jälkeen tuntemattoman miehen vierestä, eikä voi käsittää, miten on päätynyt sinne. Kysymys ei jätä naista rauhaan, kun hän viimeistelee elokuvaansa seksuaalisesta vallankäytöstä. Mitä oikein tapahtui?

Kolme vuotta myöhemmin Venäjä hyökkää Ukrainaan. Nainen yrittää auttaa ukrainalaista ystäväänsä pakenemaan sotaa ja pohtii välejään heidän molempien exään, machoilustaan tunnettuun venäläismieheen, joka on paljastunut kiihkeäksi sodan kannattajaksi. Tilanne sysää naisen pimeän syöveriin. Yhtäkkiä kaikki mennyt on tässä taas.

Musta aukko havainnoi tarkkanäköisesti asenteita, jotka mahdollistavat niin toisten ihmisten kuin valtioidenkin rajojen rikkomisen. Se kuvaa myös Venäjän muutosta, sukupolvelta toiselle periytyviä traumoja ja aikuisen naisen kasvukipuja kaunistelematta, absurdin huumorin linssin läpi. Historian myllerrysten keskellä jatkuu arki, joka on samanaikaisesti kipeää ja kaunista.

Musta aukko ilmestyy painettuna, ääni- ja e-kirjana  11.4. Äänikirjan lukee Usva Kärnä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva Susanna Kekkonen
Kuva Susanna Kekkonen
Lataa
Kuva Susanna Kekkonen
Kuva Susanna Kekkonen
Lataa
Kansi Hilla Semeri
Kansi Hilla Semeri
Lataa

Kustantamo S&S

Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Argentiinalainen kirjallinen sensaatio Camila Sosa Villada Helsinki Litiin toukokuussa16.4.2024 14:15:12 EEST | Tiedote

Camila Sosa Villadan esikoisromaani Yöeläimiä (suom. Emmi Ketonen) kertoo hyljeksitystä transyhteisöstä, joka yhtenä yönä löytää hylätyn poikavauvan puistosta ja ottaa lapsen luokseen asumaan. Kirjan vastaanotto espanjankielisessä maailmassa on ollut sensaatiomainen, ja Sosa Villadan kirjallinen ura on saanut vauhdikkaan lähdön, kun kirjan käännösoikeudet on myyty yli 20:lle kielialueelle. Kirjailija esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla lauantaina 25.5.2024.

Ukrainan sota: miten suomalainen reservinupseeri Ralf Sirén pärjäsi vapaaehtoisena ja miten sota muutti häntä?11.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudessa kirjassa Sotilas nro 13 toimittaja Marcus Lindqvist kertoo vuonna 2022 Ukrainassa sotineen suomalaisen reservinupseeri Ralf Sirénin ja hänen tovereidensa kokemuksista sodassa ja sen jälkeen. Sotaa kuvataan läheltä ja kaaoksen tunne on väistämätön. Sodan raakuus vaikutti Siréniin ja hän kärsii yhä posttraumaattisista oireista. Kukaan ei palaa sodasta muuttumattomana.

Anna Härmälän kansainvälistä huomiota saanut sarjakuva yksinhuoltajuudesta ilmestyy 2.4.25.3.2024 14:28:26 EET | Tiedote

Elämän ihme, vauva, muuttaa elämässä kaiken. Lopullisesti elämä mullistuu, kun vastasyntyneen isä jättää äidin. Härmälän internetissä julkaisemat puoliomaelämäkerralliset sarjakuvastripit herättivät laajaa kansainvälistä huomiota muutama vuosi sitten. Sen jälkeen Härmälä alkoi työstää aiheesta pidempää sarjakuvaromaania. Sinkkumutsi ilmestyy yhtä aikaa Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye