Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä Pirkanmaalla oli helmikuussa 5 789 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin

Jaa

Maakuntavertailussa Pirkanmaan työttömyys kasvoi jälleen eniten.

Työllisyyden lukuja Pirkanmaalla verrattuna edelliseen kuukauteen sekä vuoden takaiseen.

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä oli helmikuussa 27 943 henkilöä. Tammikuusta työttömyys nousi muutamalla kymmenellä henkilöllä. Lomautettujen määrä oli 3 382 henkilöä, kasvua oli vuositasolla 1 489 henkilöä, eli 79 prosenttia. Uusia avoimia työpaikkoja oli 7 511 kpl.

Pirkanmaan työttömyysaste oli helmikuussa 10,8 prosenttia

Vertailuna muiden maakuntien työttömyysasteita: Pohjanmaa 7,0 prosenttia, Etelä-Pohjanmaa 8,2 prosenttia, Varsinais-Suomi 9,8 prosenttia, Lappi 9,9 prosenttia, Kainuu ja Satakunta 10,4 prosenttia sekä Uusimaa 10,5 prosenttia.

Koko maan luvut

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä oli helmikuussa 289 673 henkilöä, joista lomautettujen osuus 35 330 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa vuositasolla 31 609 henkilöllä, eli 12,2 prosenttia. Koko maan keskimääräinen työttömyysaste oli 10,8 prosenttia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Liitteet

Linkit

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye