Palvelujen verkoston kehittäminen etenee

Jaa

Aluehallitus käynnisti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkoston kehittämisen valmistelun uudelleen ja antoi valmistelutehtävän aluevaltuuston neuvottelutoimikunnalle. Lisäksi aluehallitus päätti käynnistää neuvottelut erokorvauksesta Oy Apotti Ab:n osakkaiden kanssa.

Aluehallitus merkitsi kokouksessaan tiedoksi hyvinvointialuejohtajan luonnoksen esitykseksi palvelujen verkoston kehittämisestä palvelustrategian mukaisesti. Seuraavaksi aluevaltuuston neuvottelutoimikunta jatkaa valmistelua ja eri sidosryhmät voivat osallistua esityksen kommentointiin.

Hyvinvointialue on käynnistänyt valmistelun Oy Apotti Ab:sta irtautumisesta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueesta on tullut Oy Apotti Ab:n osakas 1.1.2023 hyvinvointialueuudistuksen liikkeenluovutuksessa siirtyneiden yhtiön osakkeiden myötä. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti on käytössä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella vain Kauniaisissa. Aluehallitus päätti 11.9.2023 kilpailuttaa hyvinvointialueen asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisun, joten Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella ei ole enää perusteita toimia jatkossa Apotin osakkaana. Myös Itä-Uudenmaan ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueet ovat suunnitelleet irtautuvansa yhtiöstä. Pienosakkaiden irtautumisesta on käynnistetty neuvottelut vuonna 2023 ja aluehallitus päätti tänään käynnistää muiden osakkaiden kanssa neuvottelut irtautumissopimuksessa määriteltävästä erokorvauksesta.

Otakantaa.fi aukeaa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaat, henkilöstö, alueen kunnat ja muut sidosryhmät voivat osallistua keskusteluun hyvinvointialueen tulevaisuuden palvelujen verkostosta. Hyvinvointialueen kaikissa kunnissa järjestetään asukasilta. Kunnille ja muille tärkeille sidosryhmille lähetettiin lausuntopyyntö. Kuka tahansa voi kommentoida palvelujen verkoston esitystä Otakantaa.fi-palvelussa. 29.4. asti.

Palvelujen verkoston kehittämisen asukasillat alkavat klo 18:

  • Inkoo 3.4., Kyrkfjärdens skola, liikuntasali (uusi koulu), Museontie 7  
  • Lohja 4.4., Puu-Anttila, Juhlasali, Suurlohjankatu 2 
  • Hanko 8.4., Kaupungintalon juhlasali, Vuorikatu 1 
  • Karkkila 10.4., Kino Laika, Valurinkatu 2C 
  • Kauniainen 11.4., Kasavuoren koulun ruokala/monitoimitila, Kasavuorentie 1 
  • Vihti 15.4., Nummelanharjun koulu, ruokasali, Hiidenvedentie 3 
  • Siuntio 17.4., Hotelli Siuntio, auditorio Vaahtera, Lepopirtintie 80 
  • Raasepori 22.4., Ent. sairaanhoito-oppilaitos, Raaseporintie 5 (Tammisaari) 
  • Espoo 23.4., Estradi, Mainingin koulu, auditorio, Maininkitie 23 ja
  • Kirkkonummi 24.4., Jokirinteen oppimiskeskus, ruokala, Jokiniityntie 5. 

Esityslistan muut päätösasiat hyväksyttiin esitysten mukaisina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Puh:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten16.4.2024 19:33:09 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten för 2023. De väsentliga avvikelserna gällde nettoutgifterna för serviceproduktionen, vilket förklaras med underskottet som fördes upp i budgeten för HUS-sammanslutningen. Dessutom har välfärdsområdets upplåning och investeringar varit lägre än budgeterat. Vid sitt sammanträde godkände välfärdsområdesfullmäktige dem båda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye