Aviador Kustannus

Ukrainan historia kolmessa vartissa

Jaa

Liminkalaisen Pekka Tuomikosken uusin teos tarjoaa tiiviin tietopaketin maan historiasta.

Kansi: Raita Ampuja
Kansi: Raita Ampuja

Pekka Tuomikosken tietokirja Ukrainan historia kolmessa vartissa on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Harvalla valtiolla ja sen ihmisillä on historiallisena taakkanaan yhtä paljon kärsimystä kuin Ukrainalla ja ukrainalaisilla. Sijainti idän ja lännen välissä on johtanut siihen, että maa on ollut alituiseen joko sotimisen kohteena tai sotajoukkojen läpikulkureittinä. Maan pääkaupunki Kiova on vanhempi kuin esimerkiksi Moskova, ja tästä syystä venäläinen kulttuuri on paljosta velkaa Ukrainalle.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on herättänyt laajan kiinnostuksen Ukrainan historiaan, kieleen ja kulttuuriin. Kiihkeässä uutisvirran sykkeessä on tarpeen ymmärtää historialliset tosiasiat, jotka ovat tässä ajankohtaisessa teoksessa esitettyinä tiiviissä ja samalla syvällisessä muodossa.

Pekka Tuomikoski (s. 1975) on liminkalainen tietokirjailija ja toimittaja. Hän on erikoistunut historian ja kansanperinteen popularisointiin sekä yhteiskunnallisiin artikkeleihin. Keväällä 2024 julkaistavan teoksen Ukrainan historia kolmessa vartissa lisäksi hän on julkaissut muun muassa teokset Suomen historia kolmessa vartissa, 50 vuotta sitten -sarjan osat 1957–1959, Urho Kekkonen – Minä olin diktaattori ja muita kirjoituksia sekä Kansalaiset – Suomen presidenttien merkittävimmät puheet 1917–2009.

TUOMIKOSKI, PEKKA : Ukrainan historia kolmessa vartissa
120 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 9789523812338
Ilmestymisaika: Huhtikuu 2024

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Raita Ampuja
Kansi: Raita Ampuja
Lataa
Pekka Tuomikosken kuva © Heidi Tuomikoski
Pekka Tuomikosken kuva © Heidi Tuomikoski
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Hannu Mäkelän uutuusromaani miehen rakkaudenkaipuusta17.5.2024 14:39:33 EEST | Tiedote

Hannu Mäkelän romaani Kasper. Mies ja tie on julkaistu Aviadorin kustantamana. Kasper on tavallinen suomalainen mies, joka sattuu syntymään sodan aikana yksinhuoltajaäidin ainoaksi lapseksi. Iloista rosvoa hänestä ei tule, yksinäinen poika vain. Siitä tie alkaa ja kulkee erilaisten paikkakuntien, koulujen ja kokemusten halki aikuisuuteen; jos Kasper aikuiseksi sitten koskaan kasvaa. Kasperin jatkuva kaipuu on paitsi rauhan ja luonnon niin etenkin naisen kaipuuta. Hän ihastuu, rakastuu, kiintyy, solmii liiton ja eroaa; joutuu itse asiassa useimmiten jätetyksi. Hengissä häntä pitää lähinnä toimittajan työ, joka vie monien työpaikkojen kautta suomalaisen sodanjälkeisen yhteiskunnan elämään, jossa myös on omat mutkansa. Työpaikat vaihtuvat siinä kuin ihmissuhteet, iän myötä niidenkin löytäminen vaikeutuu. Monista umpikujista Kasper selviytyy, osin huumorilla. Silti lopulta tuntuu, ettei elämä enää kanna; on parempi itse päästää irti. Mutta edes kuolema ei tietenkään hänenlaistaan armahda j

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye