Commu

Espoolainen Oskari auttaa tuntemattomia - “Toisten ihmisten auttaminen on avartanut omaa maailmankuvaa ja ajattelua”

Jaa

Mikä saa meidät auttamaan tuntemattomia ihmisiä? Mistä sisäinen auttamisen halu kumpuaa? Espoolainen Oskari on auttanut useita kymmeniä ihmisiä auttamisen sovellus Commun kautta. Oskarin tarinasta huokuu myötätunto, rohkeus ja halu tehdä maailmasta parempi paikka.

Espoolainen Oskari on auttamisen sovellus Commun aktiivinen käyttäjä ja auttaja.
Espoolainen Oskari on auttamisen sovellus Commun aktiivinen käyttäjä ja auttaja.

Oskari Ihalainen kuuli ensimmäisen kerran Commusta Haloo Helsinki! -yhtyeen keikalla. Commun mainoksen vilahdus Olympiastadionin screeneillä sytytti uteliaisuuden, ja hän latasi sovelluksen odotellessaan bändin esiintymistä.

"Toisten ihmisten auttaminen on minulle tärkeää", Oskari muistelee. "Commussa oli jotain niin iloista ja hyvää, että latasin sovelluksen heti. Siinä oli jotain tarpeellista, missä halusin olla mukana."

Commuun liittymisen jälkeen Oskari on aktiivisesti etsinyt sovelluksesta mahdollisuuksia auttaa. Hän muisteli yhtä ensimmäisistä auttamisen tilanteista, jossa hän vaihtoi pyöränrenkaan vähävaraiselle. Apua pyytäneellä ei ollut varaa ostaa tarvittavia varaosia ja viedä pyörää korjaukseen. Taloudellinen ahdinko oli vaarassa pahentua entisestään ilman kulkuvälinettä. Oskari löysi avunpyynnön Commusta, otti välittömästi yhteyttä ja sopi avun pyytäjän kanssa tapaamisen.

"Otin mukaan omat työkalut ja kävin ostamassa pyörään uuden renkaan. Sitten korjasimme pyörän yhdessä”, Oskari kertoo. “Pyörä oli hänelle todella tärkeä kulkuväline, ja oli hienoa voida auttaa häntä pääsemään taas liikkeelle."

Oskarille ei ole niinkään väliä, mihin auttaminen liittyy, kunhan hän voi tuoda toivoa ja iloa auttamalla. Polkupyörän korjauksen jälkeen Oskari on auttanut monia ihmisiä monin eri tavoin. Hän on antanut ruokaa vähävaraiselle. Hän on opettanut englantia eläkeläisrouvalle joka halusi matkustaa Australiaan sukulaisensa luo mutta ei uskaltanut matkata ilman kielitaitoa. Oskari on lisäksi antanut vinkkejä Commu -käyttäjille erilaisiin arjen kysymyksiin. Jokainen hymy ja kiitollisuuden ele, jonka hän sai vastineeksi, vahvisti hänen uskoaan siihen, että auttaminen kannattaa aina.

"Auttaminen tuo minulle hyvää mieltä. Elämässäni on ollut vaikeuksia, ja olen itse saanut apua. Haluan antaa takaisin ja auttaa muita", Oskari kertoo. "Lisäksi auttaminen lisää myös omaa hyvinvointiani.”

Avun pyytäminen ei ole helppoa - Omista taidoista ja kokemuksista voi olla apua toiselle

Auttaminen on antanut Oskarille enemmän kuin hän oli osannut odottaa. Commu ei ollut vain sovellus, vaan se oli myös yhteisö, joka antoi hänelle uskoa siihen, että pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus.

“Commu on mahdollistanut kohtaamisia mitä ei olisi muuten tapahtunut. Toisten ihmisten auttaminen on avartanut omaa maailmankuvaa ja ajattelua”, Oskari kertoo.

Oskari on kokenut omassa elämässään ja nähnyt lähipiirissään, kuinka vaikeaa avun pyytäminen on. Hän haluaa kannustaa esimerkillään siihen, että kaikesta ei tarvitse selvitä yksin.

"Avun pyytäminen on minullekin vaikeaa. Suomessa on tietty oletus, että ihmisten pitäisi pärjätä ja pysyä pinnalla täysin yksin", hän myönsi. "Commu madaltaa kynnystä pyytää apua. Kaikesta ei tarvitse pärjätä yksinään."

Oskari rohkaisee jokaista miettimään, mitä omia taitoja ja kokemuksia voisi käyttää auttamiseen. Yksi on näppärä käsistään, toinen osaa kokata, joku tuntee lähialueen palvelut ja korttelit kuin omat taskunsa. Myös elämänkokemuksista ja niiden jakamisesta voi olla tärkeää vertaistukea ja apua toiselle.

"Kannustan kaikkia auttamaan. Sen voi ottaa myös haasteena; tässä kuussa haluan tehdä yhden hyvän teon", hän kannustaa. "Auttamisen tunne on aivan mahtava. Tuntuu hyvältä, kun tietää että omalla avulla on merkitystä."

Oskarin kokemus Commusta ja auttamisesta on osoitus siitä, että yksi ihminen voi tehdä suuren vaikutuksen maailmassa. Oskari osoittaa, että pienet teot voivat muuttaa toisen ihmisen elämän. Hänen tarinansa rohkaisee meitä kaikkia tekemään enemmän hyvää toisillemme ja muistuttaa siitä, että auttaminen ei ole vain velvollisuus, vaan myös ilo ja voimavara. Jos haluat tehdä hyvän teon, lataa auttamisen sovellus Commu puhelimeesi! Commu on kotimainen auttamisen sovellus, jossa voit pyytää ja antaa apua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Commun on rakentanut tiimi nuoria yrittäjiä. Haloo Helsinki! on yksi Commun omistajista. Commun tiimi oli paikalla yhtyeen historiallisella Olympiastadion -keikalla.
Commun on rakentanut tiimi nuoria yrittäjiä. Haloo Helsinki! on yksi Commun omistajista. Commun tiimi oli paikalla yhtyeen historiallisella Olympiastadion -keikalla.
Lataa
Oskari kertoo kokemuksensa Commusta ja auttamisesta.
Oskari kertoo kokemuksensa Commusta ja auttamisesta.
Lataa
Commu on auttamisen tori, jossa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset tekevät hyviä tekoja.
Commu on auttamisen tori, jossa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset tekevät hyviä tekoja.
Lataa

Linkit

Lataa Commu ja anna ja pyydä apua lähialueellasi!

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt 60,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentäen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

“Hyvät teot ovat vastuullisuutta parhaimmillaan” - Pohjolan Voiman tiimit jalkautuivat auttamaan hoivakodissa, siivoustalkoissa ja linnunpönttöjen nikkaroinnissa10.4.2024 08:39:32 EEST | Tiedote

Energiayhtiö Pohjolan Voiman henkilöstö jalkautui auttamaan lähiyhteisöjään Helsingissä. Päivän aikana yli 20 tiimiläistä siivosi Töölönlahden puistoja ja rantareittejä, vietti aikaa ikäihmisten luona Hoivakoti Helenassa sekä nikkaroi linnunpönttöjä. Auttamisen kohteet löytyivät Commu-sovelluksen kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye