Italian ensimmäinen Kempowerin pikalatausratkaisuilla varustettu sähköbussivarikko aloitti toimintansa Bolognassa

Jaa

Kempower vahvistaa asemaansa Italiassa toimittamalla DC pikalatausratkaisujaan julkisen liikenteen operaattori TPER:lle (Transporto Passeggeri Emilia-Romagna). TPER:n bussivarikko on yksi Euroopan suurimmista varikoista 500 ajoneuvollaan. Se aloitti toimintansa Via Ferraresessä Bolognassa, maaliskuussa 2024, ja se on Italian ensimmäinen Kempowerin pikalatausratkaisuilla varustettu bussivarikko.

TPER lataa jatkossa 20 sähköbussia viidellä Kempower -lataussatelliitilla, ja 20 Kempower Pantograph -latausratkaisulla.
TPER lataa jatkossa 20 sähköbussia viidellä Kempower -lataussatelliitilla, ja 20 Kempower Pantograph -latausratkaisulla.
  • Italian ensimmäinen Kempowerin pikalatausratkaisuilla varustettu sähköbussivarikko avattiin Bolognassa maaliskuussa 2024.
  • Varikolla on jopa 20 latauspistettä, ja sitä operoi julkisen liikenteen yhtiö TPER (Transporto Passeggeri Emilia-Romagna), Italian nettonollaliikenteen edelläkävijä.
  • Hanke on tärkeä askel Bolognan kaupungille, joka tavoittelee nettonollaliikennettä vuoteen 2030 mennessä.

BOLOGNA, ITALIA - Kempower vahvistaa asemaansa Italiassa toimittamalla DC pikalatausratkaisujaan julkisen liikenteen operaattori TPER:lle (Transporto Passeggeri Emilia-Romagna). TPER:n bussivarikko on yksi Euroopan suurimmista varikoista 500 ajoneuvollaan. Se aloitti toimintansa Via Ferraresessä Bolognassa, maaliskuussa 2024, ja se on Italian ensimmäinen Kempowerin pikalatausratkaisuilla varustettu bussivarikko.

Hanke on tärkeä virstanpylväs Bolognan kaupungille, joka kuuluu Horizon Europe -ohjelman 100 kaupungin joukkoon, joiden tavoitteena on saavuttaa ilmastoneutraalius vuoteen 2030 mennessä - 20 vuotta aikaisemmin kuin EU:n asettama ympäristöä, energiaa ja ilmastoa koskeva määräaika.

75 % EU:n kansalaisista asuu kaupungeissa. Kaupungit kuluttavat yli 65 % maailman energiasta ja tuottavat yli 70 % maailman hiilidioksidipäästöistä. Siirtyminen kestävämpään julkiseen liikenteeseen on tärkeää paitsi päästöjen vähentämisessä myös puhtaamman ilman ja turvallisemman liikenteen tarjoamisessa sekä ruuhkien ja melun vähentämisessä kansalaisille.

Bologna johtaa Italian kaupunkien joukkoliikenteen siirtymää nettonollaliikenteeseen, ja uuden sähköbussien latauspaikan avaaminen on avainasemassa kaupungin kestävyystavoitteiden saavuttamiseksi. TPER lataa jatkossa 20 sähköbussia viidellä Kempower -lataussatelliitilla, kukin tarjoten jopa 130 kW tehon, ja 20 Kempower Pantograph -latausratkaisulla, tarjoten jopa 300 kW.

"TPER:ssä mottomme on, että 'bussi on bussi', eli kaikki ajoneuvomme, myös sähköbussit, on toimittava tehokkaasti niille määritetyillä reiteillä. Näin voimme varmistaa kannattavuutemme ja siten pitkäaikaisen toimintamme", sanoo Fabio Monzali, TPER:n infrastruktuurista vastaava tekninen johtaja.

"Etsin siksi erittäin luotettavaa latausratkaisua sähkökalustollemme. Kempowerin modulaarinen tehoyksikkö ja siihen liittyvä dynaaminen tehonhallinta mahdollistaa latauksen myös vian ilmetessä. Vialliset tehomoduulit voidaan kytkeä pois etäyhteydellä, mikä mahdollistaa keskeytymättömän toiminnan muulle kalustolle. Tämä on äärimmäisen tärkeää meille", Monzali jatkaa.

TPER:n laajentaessa sähköbussikalustoaan, varikon latauskapasiteetin kysyntä kasvaa sen mukana. Kempowerin modulaariset ja skaalautuvat latausratkaisut mahdollistavat TPER:lle latauskapasiteetin helpot lisäykset tarpeen mukaan. Yli 99 % toimintavarmuudella TPER hyötyy markkinoiden luotettavimmista ja käyttäjäystävällisimmistä sähköajoneuvojen latausratkaisuista.

"Olemme kiitollisia mahdollisuudesta osallistua TPER:n aloitteeseen sähköistää alueen julkista liikennettä. Julkisen liikenteen sähköistäminen on tärkeä askel Bolognan kaupungille sen pyrkiessään kohti ilmastotavoitteitaan, ja odotamme innolla yhteistyön laajentamista TPER:n kanssa, kun tarve luotettaville latausratkaisuille kasvaa", sanoo Tommi Liuska, Kempowerin myyntijohtaja.

 

Lisätietoa:

Paula Savonen, viestintäjohtaja, Kempower

paula.savonen@kempower.com

+358 400 343 851

 

Lisätietoa TPER:stä: www.tper.it

  

Kempower lyhyesti:

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja Yhdysvalloissa, ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoiden toimesta sähköautoilijoita varten. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. www.kempower.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

K-Lataus ja Kempower yhteistyöhön jättipanostuksella – K-Latauksen verkosto kasvaa yli sadalla uuden teknologian suurteholatauspisteellä29.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

K-Latauksen verkostoon rakennetaan kuluvana vuonna uudenlaisia aiempaa suurempia latausasemia yhteistyössä Kempowerin kanssa. Näiden avausten myötä K-Latauksen verkosto laajenee jopa yli sadalla suurteholatauspisteellä ympäri maata Keskolle tärkeiden kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen reittien varrella.

Kempower lanseeraa megawattilatausjärjestelmänsä sähkörekoille Euroopassa3.4.2024 11:30:00 EEST | Tiedote

Kempower lanseeraa megawattilatausjärjestelmänsä Euroopassa. Uusi latausjärjestelmä hyödyntää yhtiön huipputeknologiaa ja tarjoaa raskaille sähköajoneuvoille uuden Mega Satellite -lataussatelliitin ja yli 1 MW:n lataustehon. Kempowerin megawattilatausjärjestelmällä yhtiö pyrkii vastaamaan raskaan liikenteen sähköistämisen haasteisiin, jotta EU:n hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet voidaan saavuttaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye