MessukeskusMessukeskus

Liikunta ja harrastusmahdollisuudet keskiössä Lapsimessuilla

Jaa

Kevään odotetuin lapsiperheiden tapahtuma tarjoaa ennätysmäärän aktiviteetteja ja kasvatuksen ajankohtaisia aiheita. Pohjoismaiden suurin lapsiperheiden tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samaan aikaan järjestetään Lemmikkimessut ja uusi Ruokamessut.

Liikunnan riemua vuoden 2023 Lapsimessuilla.
Liikunnan riemua vuoden 2023 Lapsimessuilla.

Lapsimessuilla on yli 200 näytteilleasettajaa ja paljon tekemistä koko perheelle. Messupäivä täyttyy leikistä, musiikista, teatterista, ostoksista ja harrastuksiin tutustumisesta, mutta myös tärkeistä kasvatuksen ja ruuhkavuosien aiheista. Varhaiskasvatuksen ammattilaisille, opiskelijoille ja vanhemmille suunnattuja tietoiskuja järjestetään Kasvu-lavalla.

Urheiluseurat ja lajiliitot ohjaavat harrastusten pariin

Aktiviteetti- ja sporttialue on tänä vuonna aikaisempaa suurempi. Lasten liikkumisen ja harrastamisen ajankohtaiset haasteet nostetaan esille avajaispäivänä pidettävässä paneelikeskustelussa, jossa haetaan ratkaisuja suunnanmuutokseen. Aiheesta ovat keskustelemassa Olympiakomitean Seura- ja jäsentoiminnan johtaja Jaana Tulla, Urheiluliiton valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni, entinen ammattijalkapalloilija Mika Kottila ja kansanedustaja, psykoterapeutti Ville Merinen. Paneelin moderaattorina toimii HS:n Lasten Uutisten esihenkilö Fanny Fröman.

Liikunnallisen elämäntavan kehittyminen alkaa jo vauva-aikana, ja Lapsimessuilla vauvat pääsevät jumppaamaan vanhempiensa kanssa ja sporttialueella isommat lapset pääsevät testaamaan useita liikuntamuotoja. Liikunnallisesta vauva-ajasta tulevat tarkemmin kertomaan Lasten ja nuorten keskuksen Satu Rathgeber ja Hanna Rajalin.

Raskausaika kuluttaa energiaa ja jaksamista eivätkä aiemmin hyvältä tuntuneet liikuntamuodot välttämättä suju. Vauva-arkeenkin pitäisi valmistautua jo odotusaikana. Aiheesta tulee puhumaan äitiysliikuntavalmentaja, personal trainer ja somevaikuttaja Elina Leskinen.

Lapsimessuilla järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tanssin tähti
-tanssikilpailu lapsille. Kilpailu pidetään messusunnuntaina 21.4.2024. Osallistujat ovat iältään 3–12-vuotiaita ja sarjoja on sooloille, duoille ja trioille sekä ryhmille. Kilpailussa ei jaeta perinteisiä palkintoja vaan tuomaristo jakaa erilaisia tähtipalkintojen saajia. Jokainen osallistuja saa lisäksi tuomaristolta hyvän mielen pedagogista palautetta, mikä auttaa tanssijoita kehittymään entistä taitavammiksi.

Lapsimessuilla keskustellaan myös lasten ja nuorten mielenterveydestä

Maailmantilanne ja epävarmat talousnäkymät voivat aiheuttaa huolta lapsiperheissä ja vaikuttaa mielen hyvinvointiin. MIELI ry:n Lapset ja perheet -yksikön projektipäällikkö Janette Vesterinen tulee kertomaan, millaiset asiat suojaavat koko perheen mielen hyvinvointia kuormittavissa tilanteissa. Messuilla pohditaan myös, onko älylaite kiva kaveri vai kurja kapistus? Pienten lasten kaveritaitojen vahvistamisesta ja kiusaamisen ehkäisystä digitaalisessa maailmassa tulee puhumaan varhaiskasvatuksen kouluttaja Tiina Haapsalo Lasten ja nuorten keskuksesta.

Tunnetaitojen hallinnalla on vaikutusta lasten hyvinvointiin. Tunnetaidoista ja lasten tukemisesta ikävien tunteiden kohtaamisessa tulee puhumaan psykologi Heidi Livingston. Perheen tunnekuohut ja niistä selviämisen ottaa tarkasteluun myös vanhemmuuden asiantuntija Rozjin Rokhzad. Pikkuli-tarinoista tunnetaitojen tukena kertoo tarkemmin kirjailija Metsämarja Aittokoski ja varhaiskasvatuksen opettaja, kirjailija Jennifer Loiske.

Riittävä, laadukas uni takaa pirteämmät lapset ja vanhemmat. Vauvojen ja taaperoiden unihaasteista ja niiden ratkaisemisesta tulee puhumaan Tarja Kuivala Nucu Oy:sta.

Vekarat-lavalla järjestetään mm. Heurekan Tiedeshow “Sähköä ja ilmaa”, Muumimamman yllätysjuhlat ja Sadun taikaa etsimässä, jossa pääsee tapaamaan suosikkiprinsessoja.

Teatterilavalla päästään nauttimaan erilaisista musiikkiesityksistä ja näytelmistä: mm. Mimmit Muskari –konsertti, Kummallinen kahvila ja Kasmir-kissan 9 elämää valloittavat lavan viikonlopun aikana.

Messukeskus järjestää Lapsimessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Lastenhoitoalan ammattilaiset Slal ry, Lasten ja nuorten keskus sekä Suomen terveysinfo.   

Lapsimessut Helsingin Messukeskuksessa 19.-21.4.2024 ja samaan aikaan järjestettävät Ruokamessut sekä Lemmikkimessut 20.-21.4.2024.

 

|www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2024 | Fb + Ig: @lapsimessut |

|ruokamessut.messukeskus.com|Fb: @Ruokamessut |Ig: @ruokamessuthelsinki |

|www.lemmikkitapahtuma.fi | #LemmikkimessutHelsinki | Fb: @LemmikkimessutHelsinki |

Lisätiedot: Messukeskus, tapahtumaviestintä, Anu-Eveliina Mattila,
050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com 

Kuvia edellisiltä Lapsimessuilta ja tapahtuman logomateriaalit.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liikunnan riemua vuoden 2023 Lapsimessuilla.
Liikunnan riemua vuoden 2023 Lapsimessuilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kemian hyväksi -palkinto 2024 on myönnetty toimitusjohtaja, FT Mari Granströmille. Palkinto luovutettiin hänelle Kemian Päivien yhteydessä 10.4.2024 Helsingin Messukeskuksessa.10.4.2024 17:46:27 EEST | Tiedote

Kemian hyväksi -palkinto jaetaan nyt seitsemättä kertaa ChemBio Finland 2024 -tapahtuman yhteydessä. Palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa. Palkinto myönnetään suomalaiselle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle, joka toiminnallaan on edistänyt kemian teollisuutta, opetusta ja innovaatiotoimintaa sekä edistänyt alan yhteiskunnallista merkitystä ja luonut alalle positiivista imagoa. Tällä kertaa palkinnon pääpainopisteenä oli ”muutoksen ajurit”. Kemian hyväksi -palkinnon myöntävät Suomen Messusäätiön taloudellisella tuella Kemian Seurat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye