Uudenmaan ELY-keskus

ELY-keskus korjauttaa yhteensä 13 siltaa kahdessa siltaurakassa tämän ja ensi vuoden aikana

Jaa

ELY-keskus korjauttaa yhteensä 13 siltaa Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakuntien alueella vuosien 2024–2025 aikana. Uusimalla ja korjaamalla siltojen rakenteita parannetaan turvallisuutta sekä pidennetään siltojen käyttöikää.

Kuva Kirkan sillasta kesältä.
Kirkan risteyssilta Vantaalla korjataan ensimmäisessä urakassa. Taitorakennerekisteri.

Ensimmäisessä urakassa yhdeksän siltaa

Ensimmäisessä siltaurakassa korjattavat sillat sijaitsevat viiden kunnan tai kaupungin alueella; Juholan silta, Myllykosken silta ja Raalan silta sijaitsevat Nurmijärvellä, Saviontaipaleen ylikulkukäytävä Keravalla, Laukkosken silta Pornaisissa ja Kirkan risteyssilta Vantaalla. Tuusulassa sijaitsevat puolestaan Tuusulanjoen silta ja Koivulan risteyssillat.

Rakennustyöt alkavat maaliskuussa 2024 Kirkan risteyssillalla. Juholan ja Myllykosken siltojen korjaustyöt alkavat kesäkuussa sekä Raalan sillan korjaustyöt aloitetaan elokuussa. Näiden neljän sillan korjaustyöt ovat valmiit syksyyn 2024 mennessä.

Loput siltakorjaustyöt tehdään vuoden 2025 aikana. Urakka valmistuu kokonaisuudessaan 31.10.2025.

Siltojen korjaustyöt toteutetaan niin, että liikenteellä on vähintään yksi kaista käytössä lukuun ottamatta Juholan siltaa Nurmijärvellä, jossa liikenne katkaistaan siltatyön ajaksi ja liikenne ohjataan kiertotielle. Ajoneuvoliikenne ohjataan Hämeenlinnantielle (tie 130) välillä Luhtaanmäentie (tie 11430) ja Luhtaanmäenkuja.

Työn rakennuttajana toimii ELY-keskus. Urakoitsija on MPV-Infrarakenne Oy. Urakan valvonnasta vastaa WSP Finland Oy.

Toisessa urakassa neljä siltaa, jotka ovat valmistuneet 80- ja 90-luvulla

Toisessa hankinnassa peruskorjataan neljä siltaa, jotka ovat valmistuneet 80- ja 90-luvulla. Tammelassa sijaitseva vuonna 1921 valmistunut Kylänojan silta uusitaan kokonaisuudessaan, jotta liikenne Teurontiellä (Mt 13657) on jatkossakin mahdollista.

Tulevana kesänä peruskorjataan siltoja Lahden ja Hyvinkään alueilla. Lahden seudulla toteutetaan vuoden 2024 aikana Joutjärven risteyssillan A:n ja Kankaanpään risteyssillan peruskorjaukset. Joutjärven risteyssilta sijaitsee kohdassa, jossa valtatie 4 alittaa valtatien 12. Kankaanpään risteyssilta sijaitsee kohdassa, jossa Kankaanpäänkatu alittaa valtatien 12. Hyvinkäällä sijaitsevan Radanvarren risteyssillan korjaustyöt alkavat huhtikuussa 2024. Sillalla yli kulkee yksityistie, joka joudutaan sulkemaan pintarakenteiden korjaustöiden ajaksi. ELY-keskus sopinut yksityistien omistajan kanssa kiertotiejärjestelyistä. Sillan ali kulkee maantien 143 pysyy auki koko työmaan ajan. Tulevan kesän peruskorjauksissa uusitaan siltojen pintarakenteet ja kaiteet sekä tehdään korjauksia reunapalkeille ja pilareille.

Tulevan kesän työmaiden liikennejärjestelyt vaikuttavat liikenteen sujuvuuteen vaihtelevasti valtateillä 4, 12 ja maantiellä 143. Siltojen korjaustyöt toteutetaan siten, että liikenteellä on vähintään yksi kaista käytössä. ELY-keskus tiedottaa tarkemmin töiden aloittamisesta sekä niiden liikennejärjestelyistä ennen yksittäisien siltojen korjauksien aloittamista.

Tulevana talvena toteutetaan Tammelassa olevan Kylänojan sillan uusiminen. ELY-keskus on päättänyt uusia sillan, koska ikääntyneelle sillalle on jouduttu asentamaan painorajoituksia vuosien aikana sillan heikon kunnon takia. Sillan uusimisella mahdollistetaan liikenne Teurontiellä (Mt 13657) tulevaisuudessakin. 

Vuoden 2025 kesän aikana Nastolassa peruskorjataan valtatiellä 12 Savon radan ylittävä Nastolan ylikulkusilta. Peruskorjauksessa uusitaan sillan pintarakenteet ja kaiteet sekä reunapalkkeja ja sillan varusteita korjataan.

Tämänkin hankinnan rakennuttajana toimii ELY-keskus. Hankinnan pääurakoitsijana toimii Tehan Oy ja töiden valvonnasta vastaa Welado Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ensimmäinen siltaurakka

Projektipäällikkö Lassi-Pekka Tyni, ELY-keskus, puh. 0295 029 097
Sijaisena Terhi Siltanen, ELY-keskus, puh. 0295 021 348
Rakennuttajakonsultti Simo Kettunen, WSP Finland Oy, puh. 040 502 3147
Työmaapäällikkö Tauri Piile, MPV-Infrarakenne Oy, puh. 040 560 6016

Toinen siltaurakka

Projektipäällikkö Terhi Siltanen, ELY-keskus, puh. 0295 021 348
Sijaisena Lassi-Pekka Tyni, ELY-keskus, puh. 0295 029 097
Työmaapäällikkö Jussi Sulkama, Tehan Oy, puh. 040 510 1095
Niko Hietala, Welado Oy, puh. 050 400 9867

Kuvat

Kuva Kirkan sillasta kesältä.
Kirkan risteyssilta Vantaalla korjataan ensimmäisessä urakassa.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

logo.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye