Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Sosiaali- ja terveyskeskukset ovat kiinni pääsiäisenä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen sosiaali- ja terveyskeskukset ovat kiinni pääsiäisenä 29.3.–1.4.2024.

Digitaalinen sote-keskus ja Omaolo palvelevat pääsiäisenä

Asiakkailla on mahdollista päästä hoitajan tai lääkärin vastaanotolle chatin tai videoyhteyden välityksellä digitaalisen sote-keskuksen kautta myös pääsiäisenä. Palvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 7–21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8–18 Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Oulun, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Pyhännän, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen ja Ylivieskan asukkaille. 

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat on suljettu pääsiäisenä. Normaalisti mielenterveys-chat on avoinna Alavieskan, Haapajärven, Nivalan, Oulun, Pyhäjärven, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaille maanantaista perjantaihin kello 8–20. 

Digitaaliseen sote-keskukseen pääsee chat-ikkunan kautta Pohteen verkkosivuilta. Lisätietoja digitaalisesta sote-keskuksesta.

Asiakkaiden käytössä on verkossa myös Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Oirekyselyn avulla asiakas saa ohjeet itsehoitoon tai hänet ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Kiireelliseen hoitoon hakeutuminen pääsiäisenä

Päivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa vaativia sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Maanantaista perjantaihin kello 8–16 kiireellistä hoitoa annetaan ensisijaisesti sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Perjantaisin aukioloaika saattaa olla joissakin sote-keskuksissa lyhyempi.

Kun oma sosiaali- ja terveyskeskus on suljettu iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä, ja on tarve kiireelliselle hoidolle eikä asia voi odottaa seuraavaan arkipäivään, tulee aina ensin soittaa Päivystysapuun numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi asiakkaan tilanteen ja ohjaa tarvittaessa eteenpäin. Hätätilanteissa soitetaan aina numeroon 112.

Pohteen verkkosivuilta löytyvät päivystyksen tarkemmat tiedot.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannele KoskiPalvelualuejohtaja Terveyden ja sairaanhoidon palvelut Oulun eteläinen ja Rannikko / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Puh:044 5102020hannele.koski@pohde.fi

Pia PiispanenPalvelualuejohtaja Terveyden ja sairaanhoidon palvelut Koillismaa, Oulunkaari, Lakeus / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Puh:044 497 3520pia.piispanen@pohde.fi

Päivi Harjupalvelualuejohtaja ja suun terveydenhuollon vastuualuepäällikkö Terveyden ja sairaanhoidon palvelut Oulu / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Puh:044 703 6422paivi.harju@pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye