Kymenlaakson hyvinvointialue

Aluehallitus käsitteli Kymenlaakson hyvinvointialueen tilinpäätöksen 2023 – tilinpäätös aluevaltuustossa toukokuussa

Jaa

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui tiistaina 26.3.2024.

Kokouksen asioina olivat muun muassa henkilöstökertomus 2023, tilinpäätös 2023 ja investointisuunnitelmat sekä muutoksenhaku Markkinaoikeuden päätökseen korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen henkilöstökertomus 2023

Hyvinvointialueen henkilöstökertomuksessa esitetään keskeiset henkilöstötunnusluvut vuodelta 2023. Henkilöstökertomus luo kokonaiskuvan henkilöstövoimavarojen tilasta ja kehityssuunnasta. Vuoden 2023 henkilöstötunnuslukuja on käsitelty hyvinvointialueen yhteistyötoimikunnassa 29.2.2024 ja henkilöstöjaostossa 14.3.2024.

Aluehallitus merkitsi tiedoksi henkilöstökertomuksen 2023, ja lähettää sen edelleen tiedoksi aluevaltuustolle.

Kymenlaakson hyvinvointialueen tilinpäätös 2023

Kymenlaakson hyvinvointialueen tilinpäätöksen alijäämä on noin 31 miljoonaa euroa. Tilinpäätös on aluevaltuuston päätettävänä 28.5.2024.

Aluehallitus hyväksyi osaltaan ja allekirjoitti Kymenlaakson hyvinvointialueen tilinpäätöksen vuodelta 2023. Aluehallitus päätti antaa tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkistettavaksi, tilintarkastuksesta ja tilintarkastuskertomuksesta tarkastuslautakunnan lausuttavaksi ja tämän jälkeen aluevaltuuston käsiteltäväksi.

Kymenlaakson hyvinvointialueen investointisuunnitelmat

Hyvinvointialue laatii vuosittain investointisuunnitelman seuraavaa tilikautta seuraavien neljän tilikauden aikana aloitettavista hyvinvointialuekonsernin investoinneista ja niiden rahoituksesta.

Investointisuunnitelmiin esitetään seuraavat muutokset:

  • Investointien 2023 uudeksi sitoutuneeksi investointien yhteismääräksi merkitään 218,1 miljoonaa euroa.
  • Investointien 2024 uudeksi sitoutuneeksi investointien yhteismääräksi vahvistetaan 18,6 miljoonaa euroa.
  • Investointien 2025 uudeksi sitoutuneeksi investointien yhteismääräksi merkitään 41,5 miljoonaa euroa.


Aluehallitus päätti esittää aluevaltuuston hyväksyttäväksi ja valtuuston hyväksymisen jälkeen ministeriöiden (STM, SM, VM) hyväksyttäväksi vuoden 2023 investointisuunnitelman sitoutuneiden investointien uudet kustannusarviot, vuoden 2024 investointisuunnitelman muutokset ja vuoden 2025–2028 päivitetyn investointisuunnitelman.

Markkinaoikeuden päätökseen haetaan muutosta korkeimmassa hallinto-oikeudessa

Markkinaoikeus on 6.3.2024 antamillaan tuomioilla kumonnut Pohjola Vakuutus Oy:n vaatimuksesta Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan hyvinvointialueiden potilasvakuutusta koskevat hankintapäätökset ja katsonut, ettei kyseessä ole hankintalain tarkoittama sidosyksikköhankinta, vaan että asiassa olisi pitänyt järjestää hankintalain mukainen kilpailutus.

Kymenlaakson hyvinvointialue on selvityksensä perusteella arvioinut, että Markkinaoikeuden päätöksestä on sen tulkinnanvaraisuuden johdosta syytä hakea muutosta.

Aluehallitus päätti, että se antaa valtuuden valittaa markkinaoikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Yhteyshenkilöt

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye