Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus päätti lähettää markkinaoikeuden Sarastia-päätöksen KHO:n arvioitavaksi

Jaa

Päätöstä perustellaan asian yhteiskunnallisella merkittävyydellä sekä tarpeella selkiyttää hankintalain nykyistä tulkintaa

Kuva puisesta puheenjohtajan nuijasta, taustalla hyvinvointialueen sydäntunnus.

Runsaasti valtakunnallista julkisuutta saanut markkinaoikeuden 15. maaliskuuta antama päätös Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Sarastia-hankinnasta oli aluehallituksen kokouksen keskipisteessä.  

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle on saapunut markkinaoikeuden päätös 15.3.2024 koskien Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen menettelyä henkilöstöhallinnon tukipalvelujen hankinnassa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on 23.5.2023 tehnyt markkinaoikeudelle esityksen seuraamusten määräämiseksi hankinta-asiassa. 

VAKEn aluehallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 26. maaliskuuta. Aluehallitus päätti äänestyksen jälkeen äänin 14–2, että asian yhteiskunnallisen merkittävyyden johdosta ja hankintalain vallitsevan laintulkinnan selkeyttämiseksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialue päättää viedä markkinaoikeuden päätöksen 15.3.2024 ylemmän oikeusasteen eli korkeimman hallinto-oikeuden arvioitavaksi.  

Hyvinvointialuejohtaja valtuutetaan valmistelemaan hyvinvointialueen valitus korkeimmalle hallinto-oikeudelle sekä muut mahdolliset valitukseen liittyvät asiakirjat. Lisäksi aluehallitus päätti todeta, että henkilöstöhallinnon tukipalvelujen kilpailutuksen valmistelua jatketaan. 

Hyvinvointialueen vuoden 2023 tilinpäätös 

Aluehallitus käsitteli kokouksessaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vuoden 2023 tilinpäätöksen. Hyvinvointialueen vuoden 2023 tilikauden tulos oli 104,4 milj. euroa alijäämäinen. Tilikauden 2023 toimintakate puolestaan oli 1,1 miljardia euroa alijäämäinen. 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen menot ovat vuoden 2023 aikana kasvaneet tasaisesti. VAKEn toimintaympäristön haasteena ovat olleet valtion rahoituksen ylittävä palvelutarpeen kasvu sekä henkilöstöpulasta johtuvan vuokrahenkilöstön käytön korkea kustannus. 

Hyvinvointialueen tilinpäätös etenee seuraavaksi tilintarkastuksen sekä tarkastuslautakunnan käsiteltäväksi. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto käsittelee tilinpäätöksen kokouksessaan 10.6.2024. Tilinpäätös on kokonaisuudessaan tutustuttavissa VAKEn päätössivustolla osoitteessa https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI

Aluehallituksen kokouspöytäkirja julkaistaan tarkastettuna tiistaina 2.4. klo 12 päätössivustolla. Julkiset asiakirjat liitteineen ovat luettavissa päätössivustolla jo nyt. 

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle uudistusohjelman ja palveluverkkosuunnitelman hyväksymistä16.4.2024 13:42:20 EEST | Tiedote

Aluehallitus esittää aluevaltuustolle, että se hyväksyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen (VAKE) uudistusohjelman vuosille 2023–2030. Uudistusohjelmassa kuvataan hyvinvointialueen toimenpiteet tuottavuuden ja kustannusvaikuttavuuden parantamiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi. Aluehallitus esittää aluevaltuustolle myös Vantaan ja Keravan alueen palveluverkkosuunnitelman vuosille 2024–2034 hyväksymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye