Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kumppaneina pohjoismaisten Michelin-ravintoloiden julkistamistilaisuudessa ovat Fazer, The Helsinki Distilling Company, Kespro ja Valio Aimo

Jaa

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet julkistetaan Helsingissä 27. toukokuuta 2024 MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -tilaisuudessa. Helsingin kanssa yhtä ravintola-alan tärkeimmistä tapahtumista ovat toteuttamassa Visit Finlandin rinnalla Fazer, The Helsinki Distilling Company, Kespro ja Valio Aimo.

Helsingin tavoitteena on tänä vuonna vahvistaa paikallisten ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden yhteistyötä ja Helsingin ominaista ruokakulttuuria.
Helsingin tavoitteena on tänä vuonna vahvistaa paikallisten ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden yhteistyötä ja Helsingin ominaista ruokakulttuuria. Julia Kivelä

MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsingissä. Tilaisuudessa jaettavat Michelin-tähdet ovat ravintola-alan himotuin ja arvostetuin tunnustus. Uusien Michelin-tähtien lisäksi jaossa on ympäristövastuullisuutta osoittavat MICHELIN Green Star -tunnustukset sekä erikoispalkintoja.

Kumppanit ovat mukana julkistustilaisuudessa Savoy-teatterissa ja Helsingin kaupungintalolla.

– On hienoa, että saimme kumppaneiksemme MICHELIN Guide seremoniaan joukon suomalaisen ruokakulttuurin keskeisiä nimiä. Heillä on kaikilla innovatiivinen ote ruoka- ja juomakulttuurin kehittämiseen, kestävyys- ja vastuullisuuskysymyksiä unohtamatta. Ruoka on tänä vuonna Helsingin matkailun ja tapahtumallisuuden keskiössä, ja on upeaa nostaa syötävän herkullista Helsinkiä ja meidän monipuolista ruoka- ja juomakulttuuriamme maailman kartalle mahtavien kumppaniemme kanssa, iloitsee Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Monipuoliset ruoka- ja juomaelämykset vahvistavat Helsingin houkuttelevaa kaupunkikulttuuria

Helsingin ruokavuoden yksi tavoite on vahvistaa paikallisten ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden yhteistyötä ja tukea Helsingin ominaista ruokakulttuuria. Tavoite on yhteinen kumppanien kanssa.

– Ulkona syömisen suosio kasvaa edelleen ja uuden ajan ravintolakulttuuri rakentaa myös Helsinkiä ja helsinkiläisyyttä, sillä ravintolat ovat kaupunkikulttuurin rakentamisen peruspilareita. Kaupunkimme ravintoloille kansainväliset vieraat ovat tärkeitä ja siksi haluamme olla mukana nostamassa Helsinkiä Euroopan mielenkiintoisimpien ravintolakaupunkien joukkoon, kertoo Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala.

– On hienoa olla yhteistyökumppanina ja tukea samalla taitavia suomalaisia ravintolayrittäjiä heidän menestyksessään. Ensiluokkainen ruoka ja ainutlaatuiset ravintolat ovat oleellinen osa kaupunkikulttuuria ja elämys, johon kannattaa sijoittaa. Toivomme, että MICHELIN Guide Ceremony ja Helsingin ruokavuosi 2024 inspiroivat jokaista käymään ahkerasti ravintoloissa nauttimassa mahtavasta suomalaisesta ruokaosaamisesta, sanoo Valio Aimon markkinoinnista ja digitaalisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Hanna Forsström.

– MICHELIN Guide on erittäin arvostettu ruoka-alan toimija. Yhteistyö MICHELIN Guiden kanssa Nordic Countries -seremoniassa tuo hienon mahdollisuuden tarjota korkealaatuista pohjoismaista ruokaa tapahtumaan osallistuville alan huippuammattilaisille. Meillä on erinomainen mahdollisuus saada suomalaiselle ruualle maailmanlaajuista näkyvyyttä, sanoo Fazer Lifestyle Foodsin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Anniina Niemistö. 

– Lähdimme innolla mukaan, sillä meille on tärkeää olla osana helsinkiläisen juoma- ja ruokakulttuurin kehittämistä. Helsinki tarjoaa lukemattomia mielenkiintoisia juoma- ja ruokaelämyksiä, jotka ansaitsevat päästä entistäkin isompaan valokeilaan. Siksi halusimme ehdottomasti olla mukana tukemassa Helsingin – ja koko Suomen – ruokamaineen kasvua, toteaa Mikko Mykkänen, The Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja.

Pressmeddelandet publiceras på svenska på www.hel.fi/sv 
Press release in English will be published on www.hel.fi/en

Lisätiedot

Syötävä Helsinki – Helsinki ruokakaupunkina -verkkosivut: www.hel.fi/ruokakaupunki

Nina Vesterinen
Matkailupäällikkö, Helsingin kaupunki 
nina.vesterinen@hel.fi  
040 635 4508

Avainsanat

Kuvat

Helsingin tavoitteena on tänä vuonna vahvistaa paikallisten ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden yhteistyötä ja Helsingin ominaista ruokakulttuuria.
Helsingin tavoitteena on tänä vuonna vahvistaa paikallisten ruoka- ja ravintola-alan toimijoiden yhteistyötä ja Helsingin ominaista ruokakulttuuria.
Lataa
The Helsinki Distilling Company
The Helsinki Distilling Company
Lataa
Visit Finland
Visit Finland
Lataa
Kespro
Kespro
Lataa
Valio Aimo
Valio Aimo
Lataa
Fazer
Fazer
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: Kuntien talous kaipaa pysyvyyttä, ei leikkauksia12.4.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

C21-kaupunkien johtajat ovat huolissaan valtiovarainministeriön kehysehdotuksesta. Pohjaesityksessä sekä työllisyyden että kotoutumisen ja kansainvälisen osaamisen määrärahoihin on kohdistumassa leikkauksia. Tämän lisäksi on edelleen epäselvää, kompensoidaanko kunnille vuodesta 2025 eteenpäin sote-uudistuksesta johtuvaa yllättävää valtionosuuksien lisäleikkausta. Hallitus kokoontuu 15.–17. huhtikuuta kehysriiheen, jossa päätetään julkisen talouden suunnitelmasta seuraaville neljälle vuodelle.

Helsingfors satsning på Maria 01, ett campus för tillväxtföretag, har resulterat i nästan 10 000 nya arbetstillfällen8.4.2024 19:44:14 EEST | Tiedote

Företagen på campuset för uppstartsföretag Maria 01 som öppnades i ett före detta sjukhus år 2016, har skapat över 9 500 arbetstillfällen fram till slutet av år 2022. Under samma period betalade campusets företag nästan 466 miljoner euro i löner. Detta framgår i lägesöversikten som stadsstyrelsens näringslivsutskott tog del av på sitt sammanträde den 8 april. Maria 01 är nu ett av de mest betydande campus för tillväxtföretag i Europa.

Helsingin satsaukset Maria 01 -kasvuyrityskeskittymään ovat tuottaneet lähes 10 000 uutta työpaikkaa8.4.2024 19:44:14 EEST | Tiedote

Vuonna 2016 entiseen sairaalaan avatun Maria 01 -startup-kampuksen yritykset olivat vuoteen 2022 loppuun menneessä luoneet yli 9 500 työpaikkaa, ja maksaneet palkkoja lähes 466 miljoonaa euroa. Tiedot ilmenevät kaupunginhallituksen elinkeinojaoston maanantaina 8.4. käsittelemässä katsauksessa. Kampus on nykyään yksi Euroopan merkittävimmistä kasvuyritysten keskittymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye