Maahanmuuttovirasto

Migrationsverkets verksamhetsberättelse för år 2023 har publicerats

Dela

År 2023 skedde det många förändringar i Migrationsverkets verksamhetsmiljö. Den ekonomiska recessionen hade en minskande inverkan på arbetsrelaterad invandring under det andra halvåret, medan antalet internationella studerande fortsatte att öka kraftigt.

Rysslands hybridpåverkan medförde förändringar i Finlands säkerhetspolitik, och den internationella osäkerheten avspeglades också i Migrationsverkets verksamhet. Under årets sista kvartal ökade antalet asylsökande betydligt på kort tid till följd av situationen vid östgränsen. Ökningen i antalet asylsökande i det övriga Europa medförde dock inte ett ökande antal asylsökande i Finland.

Läs mer i Migrationsverkets verksamhetsberättelse och bokslut som finns (på finska) på sidan Verksamhet och ekonomi. Där hittar du också Migrationsverkets resultatplaner, resultatavtal samt verksamhets- och ekonomiplaner.

Ytterligare information till medier

Pauli Palvanen, ekonomidirektör, tfn 0295 433 026, e-post: fornamn.efternamn@migri.fi

Nyckelord

Länkar

Migrationsverket

Migrationsverket är en beslutsfattande organisation i immigrations-, asyl-, flykting- och medborgarskapsärenden och upprätthåller systemet för mottagande.

Följ Maahanmuuttovirasto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Maahanmuuttovirasto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye