Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 26.3.2024

Jaa

Lautakunta teki päätöksen lukuvuoden 2024-2025 seitsemännen vuosiluokan oppilaspaikoista ja erityisluokkien perustamisesta 7. - 9.vuosiluokille. Lisäksi hyväksyttiin suomenkielisen perusopetuksen kieliohjelman muutokset ja päätettiin muutoksista suomenkielisen varhaiskasvatuksen vuorohoidon palveluverkkoon.

Espoolaisia yläkoululaisia luokkahuoneessa
Espoolaisia yläkoululaisia luokkahuoneessa Espoon kaupunki

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti lukuvuoden 2024-2025 seitsemännen vuosiluokan lähikouluihin osoitettavien oppilaiden koulukohtaiset enimmäismäärät. Lisäksi päätettiin erityisluokkien perustamisesta vuosiluokille 7.-9 lukuvuodeksi 2024-2025. Lautakunta päätti perustaa viisi uutta alueellista erityisluokkaa.

Lautakunta päätti myös perustaa 18 yläkoulun valmistavan opetuksen luokkaa (RVAL) ja viisi ryhmämuotoista maahanmuuttajien määräaikaisen opetuksen pienryhmää (RMMO). Pienryhmät on suunnattu valmistavan opetuksen käyneille maahanmuuttajanuorille, joilla on puutteellinen koulunkäyntitausta. Muut valmistavan opetuksen käyneet oppilaat siirtyvät lähikouluun yleisopetuksen ryhmiin.

Lautakunta päätti hyväksyä Kilonpuiston koulun esityksen, että Kilonpuiston koulun erityisluokilla opiskelevien autisminkirjon oppilaiden opetus voidaan järjestää lautakunnan 11.10.2023 § 152 päätöksestä poiketen Kutojantie 2:ssa, jos oppilailla on edellytykset opiskella yleisopetuksen opetusryhmissä. Osalla koulun autisminkirjon erityisluokan oppilaista on edellytykset opiskella osin yleisopetuksen opetusryhmään sijoitettuna ja huoltajat ovat toivoneet tämän mahdollisuuden säilyvän.

Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi suomenkielisen perusopetuksen kieliohjelman muutokset siten, että Kuitinmäen koulun A2-kieliä ovat saksa ja ranska sekä Päivänkehrän koulun A2-kieliä ovat saksa ja ranska lukuun ottamatta kielikylpyopetusta.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Monikon päiväkodin viikonloppuisin toteutettava ja Silkkiniityn päiväkodin arki-iltaisin toteutettava vuorohoito päättyy 31.7.2024 vähäisen tarpeen vuoksi. Muutokset koskevat noin 10 lasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika@marikaraf.fi
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Kiviruukista kiertotalouden keskittymä12.4.2024 10:39:42 EEST | Tiedote

Kiviruukista kiertotalouden keskittymä on Espoon kaupungin kestävän kehityksen alueellinen kärkihanke, jolla Kiviruukin alueelle kehitetään kiertotalouden innovaatioiden, liiketoiminnan ja osaamisen keskittymää. Espoon tavoitteena on yhteistyötä lujittamalla vahvistaa Suomen asemaa maailmanluokan puhtaan teknologian osaamiskeskittymänä, johon sekä kotimaiset että ulkomaiset toimijat haluavat investoida. Länsimetron päädyssä sijaitseva Kiviruukki vahvistaa Espoon veto-, pito- ja elinvoimaa tarjoamalla kiertotalouden toimijoille erinomaisen kasvualustan, jossa kestävän tulevaisuuden tutkimus, työpaikat ja oppiminen ovat kiinteä osa arkea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye