Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen kansanedustaja Janne Jukkola: Lakot vaarantavat huoltovarmuutta

Jaa

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n poliittiset lakot vientiteollisuudessa jatkuvat kolmatta viikkoa. Kansanedustaja Janne Jukkola (kok.) ilmaisee syvää huolta lakkojen vaikutuksista Suomen huoltovarmuuteen.

Janne Jukkola. Kuva: Kimmo Falck.
Janne Jukkola. Kuva: Kimmo Falck.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n poliittiset lakot vientiteollisuudessa jatkuvat kolmatta viikkoa. Kansanedustaja Janne Jukkola (kok.) ilmaisee syvää huolta lakkojen vaikutuksista Suomen huoltovarmuuteen. Jukkola korostaa nykyisen tilanteen asettavan maan huoltovarmuuden haavoittuvaan asemaan.

"Suomen huoltovarmuus on äärimmäisen tärkeä asia kansalliselle turvallisuudelle ja hyvinvoinnille. Lakkojen aiheuttamat häiriöt voivat vaarantaa elintärkeitä palveluja ja toimitusketjuja, jotka ovat välttämättömiä yhteiskunnan toiminnan kannalta. Myös Huoltovarmuuskeskus on nostanut esille polttoaineen jakelun ja elintarvikekuljetusten tärkeyden Suomen huoltovarmuudelle”, Jukkola sanoo.

Huoltovarmuuskeskus on keskustellut Teollisuusliiton kanssa polttoainejakelun rajaamisesta poliittisten lakkojen ulkopuolelle. Tavoitteena on turvata erityisesti kriittiset kuljetukset, kuten elintarvikekuljetukset kauppoihin. Esimerkiksi energiayhtiö Neste on todennut, ettei se pysty enää turvaamaan polttoaineen riittävyyttä ja sitä kautta asiakastoimituksiaan, jos lakot jatkuvat.

"Toivon SAK:n liitoilta vastuullisia päätöksiä huoltovarmuuden turvaamiseksi. Lakkojen vaikutukset ovat laajamittaisia, ja meidän on ymmärrettävä niiden merkitys yhteiskunnan kannalta kriittisille toiminnoille sekä koko kansantaloudelle ja kansalaisten arjelle ", Jukkola jatkaa.

Jukkola korostaa myös Venäjän nykytilanteen vaikutuksia Suomen ja koko Euroopan turvallisuudelle.

"Viime vuosien ja päivien tapahtumat Venäjällä osoittavat, miten epävakaa ja arvaamaton tilanne maassa on. Tämä korostaa entisestään tarvetta välttää lakkojen kaltaisia toimenpiteitä, jotka luovat epävarmuutta ja heikentävät Suomen huoltovarmuutta", Jukkola sanoo.

Jukkola peräänkuuluttaa SAK:n liitoilta vastuullisuutta ja harkintaa tilanteen nopeaksi ja tehokkaaksi ratkaisemiseksi.

"Mikäli lakkoja jatketaan, on huoltovarmuuden kannalta tärkeät toiminnot turvattava jättämällä ne lakkojen ulkopuolelle”, Jukkola päättää.

Lisätietoja:
Janne Jukkola
+358 94323035

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Aalto-Setälä: Terve meri on myös ihmisoikeuskysymys19.4.2024 07:06:00 EEST | Tiedote

Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous hyväksyi tänään täysistunnossaan raportin Euroopan neuvoston strategioista terveiden merien turvaamiseksi ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Yleiskokoukseen osallistunut Pauli Aalto-Setälä on tyytyväinen, että merten hyvinvointi saa ansaitsemansa huomion. Lisäksi yleiskokous jatkoi vankkaa tukeaan Ukrainalle toteamalla yksimielisesti, että jäädytetyt venäläiset varat tulisi käyttää Ukrainan kansan hyväksi sekä Venäjän sotarikosten selvittämiseen tähtäävän tuomioistuimen perustamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye