Efima Oyj

Tekoäly vapauttaa lisää aikaa hoivatyöhön – Attendo, Efima ja Microsoft kehittävät yhdessä uusia ratkaisuja

Jaa

Pitkään jatkuneeseen hoiva-alan työvoimapulaan haetaan ratkaisuja muun muassa hoivatyötä helpottavista, tekoälyyn perustuvista teknologioista. Efima on suunnitellut Attendon hoivakoteihin uuden tekoälyratkaisun, jossa hyödynnetään Efiman omaa tekstiÄly-tuotetta ja Microsoftin teknologioita. Tämä mahdollistaa hoivatyössä tehtävien kirjausten tekemisen suullisesti vapauttaen näin hoitajien aikaa asukkaiden kohtaamiseen. Kirjausten sisällön rikastuessa myös niiden laatu paranee.

Manuaalisesta kirjaamisesta reaaliaikaiseen puheentunnistukseen hoivatyössä

Suomalainen digiyhtiö Efima on luonut Attendolle Microsoftin puheentunnistusteknologiaa ja Azure OpenAI -kielimallia hyödyntävän tekoälyratkaisun, joka vähentää merkittävästi kirjaamisiin käytettyä aikaa ja parantaa niiden laatua. Tähän asti hoitajat ovat käyttäneet merkittävän osan työajastaan asiakastyön manuaaliseen kirjaamiseen. Uuden ratkaisun ansiosta hoitajat voivat sanella kirjaukset esimerkiksi puhelimeensa reaaliaikaisesti.

Efiman asiakkuus- ja palvelujohtaja Sami Sipiläisen mukaan ratkaisun hyödyt ovat merkittävät: "Puheentunnistuksen avulla kirjaukset voidaan tehdä reaaliaikaisemmin, tarkemmin ja nopeammin. Tämä mahdollistaa laadukkaamman datan hyödyntämisen hoivatyössä ja jättää hoitajille enemmän aikaa keskittyä olennaiseen – eli asukkaiden kohtaamiseen."

Tekoälyratkaisu on suunniteltu siten, että se takaa asukastietojen turvallisen ja luottamuksellisen käsittelyn. Lopulliset kirjaukset hyväksyy aina kirjaaja itse ennen niiden siirtymistä järjestelmään.

Kehitystyötä yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa

Hoivakotien sujuva arki sekä asukkaiden mahdollisuus omannäköiseen, hyvään elämään ovat Attendolle strategisia tavoitteita, ja vuonna 2023 Attendolla haluttiin tutkia teknologian mahdollisuuksia parantaa arkea hoivakodeissa. Hankkeen alussa Efima ja Microsoft vierailivat Attendo Vuoripirtissä tapaamassa hoivakodin henkilökuntaa, havainnoimassa heidän työskentelyään ja keskustelemassa, miten teknologialla voitaisiin vastata hoivatyön haasteisiin. Vierailun lopputuloksena tunnistettiin useita kehitysmahdollisuuksia, joista manuaalisen kirjaustyön tehostaminen nousi ylitse muiden. Tarpeeseen soveltuvaa teknologiaratkaisua kehitettiin tiiviissä yhteistyössä Efiman ja Vuoripirtin henkilökunnan kanssa, ja tarkoitus on, että jo keväällä 2024 Vuoripirtin hoitajat pääsevät pilotoimaan sitä käytännön hoivatyössä.

”Uusi kirjaustapa on todellakin merkittävä parannus hoitotyöhön. Olemme olleet mukana kehitystyössä innovatiivisella otteella, eivätkä uudet teknologiset ratkaisut ole aiheuttaneet lisästressiä attendolaisille. Itse asiassa erityisesti ne, jotka eivät ole niin tottuneita tietokoneen käyttöön, odottavat tätä uudistusta innolla”, sanoo Attendo Vuoripirtin johtaja Niina Suvanto.

”Ilman hoitajiemme sitoutumista emme olisi päässeet näin hyvään lopputulokseen. Nyt onnistuimme luomaan teknologiaratkaisun, joka tekee heidän työstää sujuvampaa ja mielekkäämpää – lisäämättä ylimääräisiä laitteita ja järjestelmiä”, Attendon tietohallintojohtaja Jukka-Pekka Luhanko iloitsee.

Teknologia vastauksena hoiva-alan työvoimapulaan

Hoiva-alaa – kuten muutakin sote-alaa – vaivaa työvoimapula, kun tulevien vuosien aikana merkittävä osa alan tekijöistä on eläköitymässä samaan aikaan, kun ikääntyvän väestön hoivan tarve kasvaa. Teknologiat, jotka vapauttavat aikaa hoiva-alan aikasyöpöistä asukkaiden tarpeisiin vastaamiseen, tarjoavat osan ratkaisua tähän haasteeseen.

Ratkaisu hyödyntää Microsoftin Azure OpenAI ja Power Platform -pilvipalveluita, ja Microsoft on ollut tukemassa Efimaa ja Attendoa hankkeessa. "Tekoälykehitys on lyhyessä ajassa ottanut valtavia askeleita eteenpäin, ja puheentunnistusteknologiamme on nyt sillä tasolla, että sillä voidaan tuoda todellista lisäarvoa liiketoimintaan. Efiman ja Attendon yhteistyö on esimerkki siitä, miten teknologia voi auttaa yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa", Microsoftin Janne Suominen, vähäkoodisten ratkaisujen myyntivastaava, kommentoi.

Efima Oyj

Efima on suomalainen digiyhtiö, joka tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa pilvipohjaisilla taloushallinnon, toiminnanohjauksen ja älykkään automaation ratkaisuilla ja digitaalisilla taloushallintopalveluilla. Kaiken keskiössä ovat ihmiset, yhteistyö ja kumppanuus.
www.efima.com

Attendo

Attendo on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten hoivapalveluiden yksityinen tuottaja. Attendolla on Suomessa noin 430 hoiva- ja palvelukotia, jotka tarjoavat hoivaa, kuntoutusta, asumispalveluita sekä ateria- ja puhtauspalveluita noin 12 000 suomalaiselle. Tämän lisäksi Attendo tarjoaa terapiapalveluita, kuten fysio- ja puheterapiaa, sekä toimii hyvinvointialueiden kumppanina lastensuojelussa. Kaikkea Attendon toimintaa ohjaavat arvot: osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen. 
www.attendo.fi

Microsoft

Microsoft on digitaalisen muutoksen mahdollistaja älykkään pilven ja siihen yhteydessä olevien älykkäiden laitteiden aikakaudella. Haluamme auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän.
www.microsoft.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Efima Oyj

Efima Oyj tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja älykkään automaation ratkaisuilla sekä kehittävään kumppanuuteen pohjautuvilla digitaalisilla taloushallintopalveluilla. Kaiken keskiössä ovat ihmiset, yhteistyö ja kumppanuus. Vuonna 2024 Efima työllistää lähes 300 työntekijää kahdessa toimipisteessään Helsingissä ja Tampereella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Efima Oyj

Efiman toimittama ERP-ratkaisu muuntautuu energiatoimialan tulevaisuuden tarpeisiin26.3.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Efima ja Helen sopivat viime kesänä laajan Microsoft Dynamics 365 ERP-ratkaisun ja siihen liittyvien jatkuvien palveluiden toimittamisesta. Ratkaisu kattaa projektitoimintaan, kunnossapitoon, hankintaan, varastohallintaan, logistiikkaan ja taloushallintoon liittyvät prosessit. Osana kokonaisuutta toteutetaan myös toimittajanhallinnan ja taloushallinnon sovelluksia Power Platform -teknologialla.

Efiman pilvipalveluiden uusi liiketoimintajohtaja haluaa tuoda selkokielisyyttä järjestelmähankkeisiin7.2.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Pilvitransformaatio mielletään edelleen organisaatioissa erityisesti IT-hankkeeksi, vaikka sen tuomat mahdollisuudet hyödyntävät laajasti koko liiketoimintaa, sanoo Efiman pilvipalveluiden uusi liiketoimintajohtaja Paula Kujansivu. Järjestelmähankkeisiin tarvitaan hänen mukaansa selkokielisyyttä, jotta kaikki ymmärtävät, mitä pilvisiirtymä organisaatiossa tarkoittaa.

Maailman ensimmäinen allianssimallin avulla toimitettu ERP-ratkaisu mullistaa toimitusprosesseja ja johtamista26.9.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu ja konsulttiyhtiö A-Insinöörien ja digiyhtiö Efiman muodostama allianssiryhmä hyödyntää moderneista rakennusprojekteista tuttua toimintamallia, joka edistää yhteistoimintaa ja arvon tuottoa ja vähentää siiloutumista, päällekkäisiä rooleja sekä lopulta myös kustannuksia. Allianssimallilla toimitettava ERP-ratkaisu on tiettävästi maailman ensimmäinen.

Low-code-sovelluksia valmiina paketista – Efima tuotteistaa Power Platform -ratkaisujaan taloushallinnon ja toiminnanohjauksen täsmätarpeisiin21.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Globaali pula koodareista on luonut kasvavaa kysyntää low-code-ratkaisuille, joiden avulla organisaation prosesseihin voidaan rakentaa sovelluksia ja automaatioita perinteistä ohjelmistokehitystä ketterämmin. Digiyhtiö Efima vauhdittaa asiakkaidensa prosessien digitalisointia paketoimalla yleiskäyttöisimpiä low-code-toteutuksiaan valmiiksi tuotteiksi, joista ensimmäinen on Efima Invoicing App.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye