Kela

Sosiaalivakuutus-verkkomedia lopetetaan – sisällöt siirtyvät Kelan tietotarjottimeen ja kela.fihin

Jaa

Kelan Sosiaalivakuutus-verkkomedia lopetetaan. Jatkossa sosiaaliturvaa käsittelevät artikkelit, haastattelut sekä Kelan tutkimus- ja tilastotieto keskitetään Kelan tietotarjotin -verkkopalveluun.

Kela tuottaa laajasti erilaista tutkimus- ja tilastotietoa sosiaaliturvasta. Sosiaalivakuutus-verkkomedia on keskittynyt sosiaaliturvan kehittämiseen ja sosiaalipolitiikkaan, ja se on ollut tärkeä väylä tiedon jakamiseen ja keskustelun luomiseen.

Erityisesti päättäjille ja Kelan sidosryhmille suunnattua Sosiaalivakuutusta on julkaistu vuodesta 1963. Painetusta lehdestä luovuttiin vuonna 2019, minkä jälkeen Sosiaalivakuutusta on julkaistu verkossa.

Kevään aikana Sosiaalivakuutuksen sisältöjä aletaan tuottaa Kelan tietotarjottimeen ja osin kela.fi-sivuille.

Kelan tietotarjotin kokoaa yhteen tutkimus- ja tilastotiedon

Kelan tietotarjotin kokoaa kaiken Kelan tuottaman tutkimus- ja tilastotiedon yhteen verkkopalveluun. Palvelussa on tarjolla monipuolisesti valtakunnallista, alueellista ja paikallista tietoa. Tietotarjottimesta löytyy myös Kelan suosittu tutkimusblogi.

Muutoksen myötä Kelan tietotarjottimessa aletaan julkaista taustoittavia artikkeleja ja ajankohtaisia keskustelunavauksia.

– Tavoitteena on, että sisällöt löytyvät jatkossa entistä helpommin yhdestä paikasta. Välillä pitää luopua jostain, että saadaan uutta tilalle. Tällä tavoin pystymme tekemään Tietotarjottimesta entistä monipuolisemman palvelun, Kelan viestintäjohtaja Pipsa Lotta Marjamäki sanoo.

Sosiaalivakuutus on luettavana verkossa vuoden loppuun (sosiaalivakuutus.fi), mutta sitä ei päivitetä enää maaliskuun jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri elämäntilanteissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kela

Arbetslivssituationen för klienter som deltagit i FPA:s yrkesinriktade rehabilitering förbättras ofta12.4.2024 11:18:03 EEST | Tiedote

FPA utvärderar regelbundet hurdan nytta klienterna har haft av rehabilitering. En färsk rapport visar att arbetslivssituationen ofta förbättras särskilt för personer som deltagit i yrkesinriktad rehabilitering. Också bland dem som deltagit i kurser för personer med psykiska sjukdomar ökar den andel som arbetar eller studerar. Klienter inom krävande medicinsk rehabilitering har däremot som väntat långvariga problem när det gäller arbetsförmågan.

Kelan ammatilliseen kuntoutukseen osallistuneiden asiakkaiden työelämätilanne usein kohenee12.4.2024 11:18:03 EEST | Tiedote

Kela tarkastelee säännöllisesti, millaisia hyötyjä asiakkaat saavat kuntoutuksesta. Tuoreesta raportista ilmenee, että erityisesti ammatillisen kuntoutuksen palveluihin osallistuneiden työelämätilanne usein kohenee. Myös mielenterveyskursseille osallistuneilla työssä ja opiskelemassa olevien osuus kasvaa. Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkailla sen sijaan on odotetusti pitkäaikaisia työkyvyn haasteita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye