Sitra

Sitra aloittaa muutosneuvottelut – kohteena johto ja toimintamalli

Jaa

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto käynnistää toimintaansa laajasti koskevat muutosneuvottelut. Neuvottelut liittyvät Sitran strategian uudistamiseen. Suomalaisten tulevaisuustalo tavoittelee toimintaansa lisää tehokkuutta ja ketteryyttä sekä kustannusten kasvun hillintää.

Kuva: Topias Dean, Sitra

Sitra antoi henkilöstölleen ilmoituksen muutosneuvotteluista 27.3.2024. Neuvottelut käynnistetään tuotannollisilla ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvilla perusteilla.

Muutosneuvotteluissa käsitellään Sitran johtamismallin, toimintamallin sekä organisaation uudistamista.

Suunnitellulla Sitran strategiauudistuksella ja siihen liittyvällä toimintamallin muutoksella tavoitellaan muutosta koko henkilöstön työskentelyyn. Varsinaiset muutosneuvottelut sekä suunnitellut olennaiset muutokset työtehtävissä tai työehdoissa kohdistuvat erityisesti ylimpään johtoon ja keskijohtoon.

Uudistamalla strategiaansa Sitra tavoittelee lisää vaikuttavuutta ja tehokkuutta sekä kustannusten kasvun hillintää pitkällä aikavälillä. Sitra saa sidosryhmiltään erittäin hyvää palautetta työstään tulevaisuuden menestyvän Suomen hyväksi. Sidosryhmien odotukset Sitran uudistumiselle sekä toiminnan tehostamiselle ja vaikuttavuudelle ovat kuitenkin muuttuneet ja kasvaneet.

”Suomen tilanne ja toimintaympäristö ovat muuttuneet dramaattisesti lyhyessä ajassa. Sitran on välttämätöntä uudistua, jotta se voi täyttää tehtävänsä Suomen kestävän talouskasvun ja kansainvälisen kilpailukyvyn tehostajana sekä tulevaisuuden kehitysvaihtoehtojen kartoittajana. Haemme uudistuksilla lisää ketteryyttä ja tehokkuutta Sitran toimintaan”, Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen perustelee.

Sitrassa on tehty pitkäjänteisesti työtä toiminnan uudistamiseksi, ja nyt muutosneuvotteluissa käsiteltävät uudistukset jatkavat tätä kehitystä. Muutosneuvottelut käynnistyvät pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Ne kestävät vähintään kuusi viikkoa, ellei neuvotteluissa toisin sovita.

Sitrassa on tällä hetkellä työsuhteessa 188 henkilöä, joista noin 40 prosenttia on määräaikaisia asiantuntijoita.

Eduskunta perusti Sitran vuonna 1967 rakentamaan tulevaisuuden menestyvää Suomea. Sen tehtävä on määritelty laissa. Sitra ei käytä verorahaa valtion budjetista. Se hankkii rahat toimintaansa sijoitusmarkkinoilta.     

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Atte Jääskeläinen, yliasiamies, Sitra, p. 0294 618 680

Tietoja julkaisijasta

Sitra on aktiivinen tulevaisuudentekijä joka tutkii, selvittää ja ottaa kumppanit eri sektoreilta mukaan ennakkoluulottomiin kokeiluihin ja uudistuksiin. Tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye