Varsinais-Suomen ELY-keskus

Byggandet av den nya förbindelsefartygsbryggan i Dalsbruk inleds

Dela

NTM-centralen i Egentliga Finland inleder i början av april byggandet av en ny förbindelsefartygsbrygga i Dalsbruk på Kimitoön. Byggplatsen ligger öster om gästhamnen. I arbetet ingår bergsbrytning och under sprängningarna stoppas trafiken på Strandvägen vid behov. Förbindelsefartygstrafiken fortsätter normalt på den nuvarande förbindelsefartygsbryggan tills byggarbetet är klart. Förbindelsefartygsbryggan är en del av Hitisleden.

Byggarbeten inleds vecka 14, efter påsken. I arbetet bryter och muddrar man havsbotten enligt kajens konstruktionen och de djup som förbindelsefartygen behöver. I arbetet ingår bergsbrytning och under sprängningarna stoppas trafiken på Strandvägen vid behov. Vi hoppas att trafikanterna är försiktiga när de passerar byggplatsen.

Förbindelsefartygsbryggan anläggs på borrpålar och bryggans lock byggs i armerad betong. Som en del av arbetet kommer man genomföra ny parkering som betjänar den nya förbindelsefartygstrafiken och väntsal för ledsagartrafik i anslutning till bryggan. Arbetet slutförs före utgången av september.

Den nuvarande bryggan för förbindelsefartygstrafiken är trångt placerad inne i gästhamnen. Den nya bryggan byggs öster om gästhamnen, där det finns mer plats för trafikering. Byggandet av en ny brygga ökar även trafiksäkerheten.

Entreprenör i projektet är Oteran Oy.

Kontaktpersoner

Beställare: NTM-centralen i Egentliga Finland, projektchef Mikko Asunen, 0295 024 106

Entreprenör: Oteran Oy, arbetschef Timo Luukkonen, 0405960331

Nyckelord

Andra språk

Följ Varsinais-Suomen ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mökköisten sillan uusiminen alkaa Loimaalla – liikenne kiertoreitille töiden ajaksi8.4.2024 14:55:05 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mökköisten sillan uusimistyöt Loimaalla maantiellä 12603 (Auvaistentie). Työt alkavat valmistelevilla töillä tällä viikolla ja sillan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla (vk 16). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11. Siltatyöt valmistuvat lokakuun 2024 loppuun mennessä.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye