Varsinais-Suomen ELY-keskus

Taalintehtaan uuden yhteysaluslaiturin rakennustyöt alkavat

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Kemiönsaaren Taalintehtaalla uuden yhteysaluslaiturin rakentamisen huhtikuun alussa. Työmaa sijaitsee vierasvenesataman itäpuolella. Työhön sisältyy kalliolouhintaa ja räjäytysten aikana liikennettä pysäytetään Rantatiellä tarvittaessa. Yhteysalusliikenne jatkuu normaalisti nykyisellä yhteysaluslaiturilla, kunnes rakennustyöt valmistuvat. Yhteysaluslaituri on osa Hiittisten reittiä.

Rakennustyöt aloitetaan pääsiäisen jälkeen viikolla 14. Urakassa louhitaan ja ruopataan merenpohjaa laiturin rakenteiden ja yhteysalusliikenteen tarvitsemien syvyyksien mukaisesti. Työhön sisältyy kalliolouhintaa ja räjäytysten aikana liikennettä pysäytetään Rantatiellä tarvittaessa. Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Yhteysaluslaituri perustetaan porapaaluille ja laiturin kansi toteutetaan teräsbetonirakenteisena. Osana urakkaa toteutetaan uudelle yhteysalusliikennettä palveleva paikoitus ja odotustilat saattoliikenteelle laiturin yhteyteen. Rakennustyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Nykyinen yhteysalusliikenteen laituri on sijoitettu ahtaasti vierasvenesataman sisälle. Uusi laituri rakennetaan vierasvenesataman itäpuolelle, jossa liikennöinnille on enemmän tilaa. Uuden laiturin rakentaminen lisää myös liikennöinnin turvallisuutta.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Oteran Oy.

Yhteyshenkilöt

Tilaaja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Projektipäällikkö Mikko Asunen, 0295 024 106

Urakoitsija: Oteran Oy, Työpäällikkö Timo Luukkonen, 0405960331

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Siltojen päällystys- ja viimeistelytöitä Loimaalla ja Koski TL:ssä, liikenne kiertotielle Niinijoen sillan osalta21.5.2024 09:40:01 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus jatkaa viime vuonna aloitettujen siltahankkeiden viimeistelytöitä Loimaalla ja Koski TL:ssä. Loimaalla Niinijoen sillalla maantiellä 12595 (Asemantie) tehdään päällystys- ja viimeistelytöitä ensi viikolla (vk 22). Töiden ajaksi liikenne ohjataan kiertotielle. Samanaikaisesti tehdään myös päällystys- ja viimeistelytöitä Loimaalla Kauhanojan sillalla maantiellä 2815 (Katinhännäntie) ja Koski TL:ssä Sorvaston sillalla maantiellä 2805 (Sorvastontie). Kauhanojan ja Sorvaston silloilla liikenteen käytössä toinen ajokaista viimeistely- ja päällystystöiden aikana. Kaikki kolme kohdetta valmistuvat kesäkuun ensimmäisen viikon aikana (vk 23).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye