Varsinais-Suomen ELY-keskus

Taalintehtaan uuden yhteysaluslaiturin rakennustyöt alkavat

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Kemiönsaaren Taalintehtaalla uuden yhteysaluslaiturin rakentamisen huhtikuun alussa. Työmaa sijaitsee vierasvenesataman itäpuolella. Työhön sisältyy kalliolouhintaa ja räjäytysten aikana liikennettä pysäytetään Rantatiellä tarvittaessa. Yhteysalusliikenne jatkuu normaalisti nykyisellä yhteysaluslaiturilla, kunnes rakennustyöt valmistuvat. Yhteysaluslaituri on osa Hiittisten reittiä.

Rakennustyöt aloitetaan pääsiäisen jälkeen viikolla 14. Urakassa louhitaan ja ruopataan merenpohjaa laiturin rakenteiden ja yhteysalusliikenteen tarvitsemien syvyyksien mukaisesti. Työhön sisältyy kalliolouhintaa ja räjäytysten aikana liikennettä pysäytetään Rantatiellä tarvittaessa. Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Yhteysaluslaituri perustetaan porapaaluille ja laiturin kansi toteutetaan teräsbetonirakenteisena. Osana urakkaa toteutetaan uudelle yhteysalusliikennettä palveleva paikoitus ja odotustilat saattoliikenteelle laiturin yhteyteen. Rakennustyöt valmistuvat syyskuun loppuun mennessä.

Nykyinen yhteysalusliikenteen laituri on sijoitettu ahtaasti vierasvenesataman sisälle. Uusi laituri rakennetaan vierasvenesataman itäpuolelle, jossa liikennöinnille on enemmän tilaa. Uuden laiturin rakentaminen lisää myös liikennöinnin turvallisuutta.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Oteran Oy.

Yhteyshenkilöt

Tilaaja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, Projektipäällikkö Mikko Asunen, 0295 024 106

Urakoitsija: Oteran Oy, Työpäällikkö Timo Luukkonen, 0405960331

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mökköisten sillan uusiminen alkaa Loimaalla – liikenne kiertoreitille töiden ajaksi8.4.2024 14:55:05 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mökköisten sillan uusimistyöt Loimaalla maantiellä 12603 (Auvaistentie). Työt alkavat valmistelevilla töillä tällä viikolla ja sillan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla (vk 16). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11. Siltatyöt valmistuvat lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye