Rakennusliitto ry

Lakko raskaan teollisuuden kohteissa jatkuu edelleen

Jaa

Rakennusliitto jatkaa osallistumista Teollisuusliiton julistamaan poliittiseen lakkoon 1.–7.4.2024 pysäyttämällä kaikkien Rakennusliiton sopimusalojen työt seuraavissa kohteissa:

  • Outokumpu Chrome Oy, Tornion tehdas
  • Outokumpu Stainless Oy, Tornion tehdas
  • SSAB Europe Oy, Raahen tehdas

Poliittinen lakko koskee myös muiden yritysten palveluksessa olevia työntekijöitä, jotka työskentelevät Rakennusliitto ry:n sopimusalojen soveltamisalan mukaisissa tehtävissä edellä mainituissa tehtaissa.

Lakko koskee työvuoroja, jotka alkavat ma 1.4.2024 kello 00.00 ja su 7.4.2024 kello 23.59 välisenä aikana. Lakon aikana huolehditaan hätä- ja suojelutyöstä, ja muista työpaikan toiminnan turvaamiseen liittyvistä välttämättömistä toimenpiteistä.

– Koska hallituksen puolelta ei ole tullut minkäänlaista vastaantuloa paikallisen sopimisen ja työrauhalainsäädännön suhteen, Rakennusliitto ei nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin olla mukana yhteisessä rintamassa, Rakennusliiton puheenjohtaja Kimmo Palonen toteaa.

Yhteyshenkilöt

Linkit


Rakennusliitto on 66 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye