ELY-keskusten EU-rakennerahastoista myöntämien tukien maksatukset viivästyvät

Jaa

ELY-keskusten Uudistuva ja Osaava Suomi 2021–2027 EU-rakennerahasto-ohjelmasta myöntämien tukien ja avustusten maksatus viivästyy jälleen. Tietojärjestelmäongelmista johtuen erityisesti yritystuki- ja kehittämishankkeiden sekä Euroopan sosiaalirahaston (ESR+) hankkeiden maksatukset lykkääntyvät loppukevääseen.

Nainen toimistolla katsoo rannekelloon. Kuvan päällä on teksti maksatusten viivästymisestä.
Nainen toimistolla katsoo rannekelloon. Kuvan päällä on teksti maksatusten viivästymisestä.

ELY-keskusten Uudistuva ja Osaava Suomi 2021–2027 EU-rakennerahasto-ohjelmasta myönnettyjen tukien maksatusaikataulut siirtyvät joidenkin tukimuotojen osalta reilulla kuukaudella eteenpäin.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kehittämistoimenpiteitä ja investointeja (flat rate 7 % + 1,5 %) sisältävissä yritystuki- ja toimintaympäristön kehittämishankkeissa maksatusten arvioidaan käynnistyvän aikaisintaan 18.4.2024.

Tämän jälkeen on vuorossa ESR+ hankkeiden palkkojen yksikkökustannusmallin mukaisten flat rate 40 % hankkeiden maksatukset, aikaisintaan 30.4.2024.

Muut erilaisten palkkamallien ja yksinkertaistettujen kustannusmallien yhdistelmät ESR+, EAKR ja JTF-rahastoissa käynnistyvät arviolta aikaisintaan toukokuussa 2024.

Euroopan unionin rakennerahastojen hanketuet haetaan ja maksetaan EURA 2021 -järjestelmästä, josta on maksettu ennakkomaksuja yhteensä yli 80 miljoonaa euroa ja varsinaisia maksatuspäätöksiä on tehty noin 13 miljoonan euron edestä.

Maksatushakemuksia ELY-keskuksilla on sisällä yhteensä yli 700 kpl ja asiakkailla on valmistelussa noin 650 maksatushakemusta. Eniten maksatushakemuksia, joita ei voida vielä maksaa, on vireillä yritystuissa 205 kpl ja ESR+ flat rate 40 % kehittämishankkeissa 540 kpl.

EURA 2021 on työ- ja elinkeinoministeriön tilaama ja hallinnoima tietojärjestelmä. Pahoittelemme EURA2021 -tietojärjestelmän viivästymisestä tuensaajille aiheutuvaa haittaa.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kyläniemen ja Lamposaaren lauttapaikkojen muutos- ja parannushanke käynnistyy Ruokolahdessa ja Lappeenrannassa22.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus teettää maanteillä 14866 (Kutveleentie) ja 14826 (Utrasaarentie) sijaitsevien Kyläniemen ja Lamposaaren lauttapaikkojen lauttarantojen muutos- ja parannustöitä. Rakennustöitä tehdään Lamposaaren lauttapaikalla touko-elokuun välisenä aikana ja Kyläniemen lauttapaikalla heinä-joulukuun välisenä aikana. Hankkeessa peruskorjataan Lamposaaren lauttarantojen rakenteet. Kyläniemen lauttapaikalle rakennetaan uusi varalauttapaikka, uusitaan nykyiset huonokuntoiset lauttarannat ja toteutetaan lossiväylän parannus- ja kunnossapitoruoppaus sekä parannetaan lauttapaikkojen liikenneturvallisuutta. Rakennustöillä ei ole vaikutusta Kyläniemen ja Lamposaaren lossien aikataulun mukaiseen liikennöintiin. Töiden aikana Fintraffic Oy:n tieliikennekeskus tiedottaa mahdollisista liikenteen häiriöistä 24 h/vrk.

Nya undantagslov har beviljats för att fördriva vitkindade gäss från åkrar17.4.2024 14:10:06 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har föregående vecka beviljat 15 undantagslov för att fördriva vitkindade gäss från åkrar i syfte att förhindra allvarliga skador på gröda. Undantagsloven omfattar 54 gårdar, vilka befinner sig främst i Norra Karelen. Enligt undantagsloven får vitkindande gäss får fördrivas med oskadliggörande metoder. Under vårflytten är det förbjudet att använda högljudda fördrivningsmetoder så som smällpatroner för att trygga häckningsfreden.

Valkoposkihanhien pelloilta karkottamiseen on myönnetty uusia poikkeuslupia17.4.2024 14:10:06 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on viime viikolla myöntänyt 15 poikkeuslupaa valkoposkihanhien karkottamiseen pelloilta vakavien viljelyvahinkojen estämiseksi. Luvat koskevat 54 tilaa, jotka sijaitsevat pääosin Pohjois-Karjalassa. Poikkeusluvilla valkoposkihanhia saa karkottaa niitä vahingoittamattomilla menetelmillä. Kevätmuuttokaudella kovaäänisten karkotuskeinojen kuten paukkupatruunoiden käyttö on kielletty lintujen pesimärauhan turvaamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye