Lapin ELY-keskus

Vaajoen silta uusitaan, liikenne kiertotielle

Jaa

Tervolassa valtatiellä 4 sijaitsevan Vaajoen sillan uusiminen aloitetaan huhtikuussa. Liikenne on kiertotiellä huhtikuun lopusta lokakuun alkuun.

Vaajoen silta
Kuva: Lapin ELY-keskus

Tervolan Louen kylässä valtatiellä 4 sijaitsevan Vaajoen sillan uusiminen aloitetaan huhtikuussa. Rakennustöiden ajaksi liikenne ohjataan nykyiselle kevyenliikenteen väylälle rakennettavalle kiertotielle yksikaistaisena ja liikennevalo-ohjauksella. Kiertotiellä on 30 km/h nopeusrajoitus. Liikenne on kiertotiellä huhtikuun lopusta lokakuun alkuun. Kevyelle liikenteelle järjestetään erillinen kulkuyhteys nykyisen kevyenliikenteen sillan viereen.

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt voivat ajoittain ruuhkauttaa liikenteen, joten tienkäyttäjiä suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä.

Urakka alkaa kiertotien rakentamisella ja vanhan sillan purulla, jonka jälkeen aloitetaan uuden sillan rakennustyöt. Silta valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Pääurakoitsijana toimii Peab Industri Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Hannu Heikkilä, puh. 0295 037 064, hannu.heikkila@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kylmä sää hidastaa tulvakauden alkua Lapissa19.4.2024 14:05:59 EEST | Tiedote

Lapissa valmistaudutaan hiljalleen kevään tulvakauteen. Lumen sulanta käynnistyi Lapin alueella viime viikolla, mutta kuluvana viikkona sulaminen on hiipunut kylmän sääjakson seurauksena. Sään ennustetaan pysyvän kylmänä kuun loppuun asti. Vesistöjen virtaamien arvioidaan kääntyvän nousuun toukokuun puoliväliin mennessä. Sään lämmetessä jokien jäät heikkenevät nopeasti, joten jäillä liikkuessa tulee olla erityisen varovainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye