Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Yhteishaku päättyi – Laurea-ammattikorkeakouluun yli 20 000 hakemusta

Jaa

Ensimmäisten tietojen mukaan Laurea-ammattikorkeakouluun jätettiin hakuaikana kaikkiaan 20 307 hakemusta. Suosituimpia koulutuksia olivat kokonaan verkossa toteutettava sosionomikoulutus sekä kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus.

Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella
Opiskelijoita Laurean Leppävaaran kampuksella

Korkeakoulujen kevään yhteishaku päättyi tänään keskiviikkona 27.3. klo 15.00. Ensimmäiseksi hakutoiveekseen Laurean oli yhteishaussa valinnut 4 904 hakijaa.

Aloituspaikkoja Laureassa alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavissa koulutuksissa oli tässä yhteishaussa tarjolla kaikkiaan 1 150. Jokaista Laurean opiskelupaikkaa tavoittelee siis keskimäärin noin 4,3 ensisijaista hakijaa.

Vetovoimaisin hakukohde oli kokonaan verkossa toteutettava sosionomikoulutus

Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna suosituimmaksi Laurean hakukohteista nousi kevään yhteishaussa kokonaan verkko-opintoina suoritettava sosionomikoulutus. Se oli ykkönen myös kevään 2023 yhteishaussa. Tänä keväänä koulutukseen haki kaikkiaan 2311 hakijaa, joista ensisijaiseksi kohteekseen oli tämän koulutuksen valinnut 832 hakijaa. Aloituspaikkoja tarjolla oli 40.

Toiseksi suosituimmaksi hakukohteeksi nousi Tikkurilan kampuksen kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus. Päiväopintoina toteuttavassa koulutuksessa oli tarjolla 35 aloituspaikkaa ja ensisijaiseksi kohteekseen sen oli valinnut 438 hakijaa. Laurea on ainoa ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa kyseistä koulutusta suomeksi.

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavista koulutuksista suosituimpia olivat tällä kertaa oikeudellisen erityisosaamisen ja oikeusmuotoilun sekä strategisen johtamisen YAMK-koulutukset. Molemmissa opiskelu tapahtuu kokonaan verkossa.  

Laurean koulutuksissa on panostettu vahvaan työelämäyhteistyöhön, mutta myös joustaviin tapoihin suorittaa opintoja. Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Jouni Koski on samaan aikaan vaikuttunut ja ylpeä siitä, miten kiinnostavana korkeakoulu näyttäytyy yhteishaussa.

"Korkeakoulumme vahva vetovoima kertoo siitä, että kysyntää ammatilliselle korkeakoulutukselle riittää, kun se mahdollistaa aidosti korkeakouluopiskelun ja työn yhdistämisen", Koski painottaa.

Erillishaut tarjoavat lisää mahdollisuuksia hankkia opiskelupaikka syksyksi

Nyt yhteishaussa haettavana olleet koulutukset käynnistyvät syksyllä 2024. Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella. Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään keväällä 27.–30.5.2024.

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan ennen valtakunnallista AMK-valintakoetta. AMK-valintakokeen ja ylempien AMK-koulutusten tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024.

Opiskelupaikan Laureaan ensi syksyksi voi nyt päättyneen yhteishaun lisäksi hankkia myös niin sanottujen erillishakujen kautta. Erillishaut tarjoavat vaihtoehtoisen väylän hakea tutkintokoulutukseen erityisesti sellaisille hakijoille, joilla on aiemmin suoritettuja opintoja tai tutkinto tietyltä alalta tai aiempaa työkokemusta. Huhti-toukokuussa järjestettävät erillishaut tarjoavat erityisen hyvän väylän sairaanhoitajakoulutukseen, jossa Laurea tarjoaa tänä keväänä ennätysmäärän aloituspaikkoja. 25.7. puolestaan käynnistyy sairaanhoitajakoulutuksen erillishaku, joka on kohdennettu haku maahanmuuttajataustaisille hakijoille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jouni Koski, rehtori, toimitusjohtaja, Laurea-ammattikorkeakoulu Oy
Puh. 046 856 7660
jouni.koski@laurea.fi

Tavoitettavissa 28.3.2024

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 9 900 opiskelijaa, 660 henkilökunnan jäsentä ja yli 35 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Laurealle myönnettiin vuonna 2023 Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen toimesta korkeakoulutuksen Excellence-laatuleima laadukkaasta kehittämistyöstä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Vankimessut Helsingissä 2.6. – vankilasta vapautuvat tarvitsevat tukea ja palveluita31.5.2024 05:50:00 EEST | Tiedote

Vankimessut järjestetään 2.6.2024 klo. 10–15 Dallapénpuistossa Helsingissä. Rikosseuraamusalan lehtori Janika Lindström Laurea-ammattikorkeakoulusta ja Silta-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Kumlander peräänkuuluttavat yhteiskunnalta tukea vankilasta vapautuville. Yhteiskunnan tehtävänä on antaa mahdollisuus uuteen alkuun. Vankilasta vapautuvien tukeminen on paitsi inhimillistä, myös taloudellisesti kannattavaa.

Laurea-ammattikorkeakoulu tarjoaa tänä keväänä ennätysmäärän opiskelupaikkoja sairaanhoitajakoulutukseen13.3.2024 05:55:00 EET | Tiedote

Korkeakoulujen kevään yhteishaku käynnistyy 13.3. Laurea-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimpia sosiaali- ja terveysalan kouluttajia ja tänä keväänä Laurean sairaanhoitajakoulutukseen on tarjolla ennätysmäärä opiskelupaikkoja. Uusilla aloituspaikoilla Laurea vastaa sosiaali- ja terveysalan kiihtyvään osaajapulaan erityisesti Uudellamaalla.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut sairaanhoitaja Gabriel Riako: ”Olen onnellinen, että olen opiskelujen ja työn kautta tärkeä ja merkityksellinen tässä yhteiskunnassa”18.12.2023 11:28:40 EET | Tiedote

Suomeen 20 vuotta sitten Keniasta muuttanut Gabriel Riako suoritti ylemmän korkeakoulututkinnon ja juhli valmistumistaan torstaina monen muun opiskelijan kanssa. Kun Riako saapui Suomeen 19-vuotiaana, hän ei ollut lainkaan varma, tulisiko hän jäämään Suomeen. Nyt Riako iloitsee suomalaiseen yhteiskuntaan ankkuroitumisesta, jossa suurimpina tekijöinä ovat olleet työ terveydenhuoltoalalla, perhe ja kielitaito.

Opetustiimin tuki ja laadukas työharjoittelupaikka auttavat kansainvälisiä opiskelijoita kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan27.10.2023 09:45:39 EEST | Uutinen

Ryhmä nepalilaisia opiskelijoita on aloittanut tänä syksynä ravintola-, matkailu- ja palveluliiketoiminnan opinnot Laurea-ammattikorkeakoulussa Espoossa. Korkeakoulu on tunnistanut kansainvälisten opiskelijoiden tuen tarpeen tärkeyden heti opintojen alussa. Laadukas harjoittelupaikka ja opetustiimin tuki ovat kriittisiä tekijöitä sopeutumismatkalla suomalaisen yhteiskunnan jäseniksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye