Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Palvelujen verkostosuunnitelman erillisselvitykset etenevät aluevaltuustoon

Jaa

Hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelmaan liittyvät erillisselvitykset ovat valmistuneet. Aluehallitus päätti kokouksessaan 26.3. ehdottaa, että aluevaltuusto hyväksyy erillisselvitykset.

Kuvituskuva

Ehdotuksen mukaan tämä tarkoittaa Jokelan terveysaseman muuttamista sote-yksiköksi, Hyvinkään terveysaseman keskittämistä H-sairaalaan osana Hyvinkään sote-keskuksen kehittämistä, ja Kiljavan kuntoutuskeskuksen rakennushankkeen suunnittelun käynnistämistä. Rakennushakkeen suunnitelman toimeenpano tuodaan erikseen päätettäväksi.

Edellä mainitut päätökset tuodaan aluevaltuuston päätettäväksi 4.4. kokoukseen. Pornaisten, Kellokosken ja Rajamäen terveysasemia koskevat selvitykset esitetään myöhemmin.

Mikä erillisselvitys?

Hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelma hyväksyttiin valtuustossa 25.1.2024.

Valtuusto edellytti kuitenkin, että Jokelan, Pornaisten, Kellokosken ja Rajamäen terveysasemista palveluineen toteutetaan sote-yksikköselvitykset ja Hyvinkään terveysasemasta sote-keskusselvitys vuosien 2024–2025 aikana. Päätökset terveysasemien käytön jatkosta tai muuttamisesta sote-yksiköiksi tai sote-keskuksiksi tuodaan valtuuston tehtäväksi selvitysten valmistuttua.

Samoin valtuusto edellytti, että Kiljavan sairaalan nykyisistä tiloista ei irtauduta, ennen kattavan selvityksen valmistelemista vaihtoehtoisesta tilaratkaisusta kuntoutukselle. Selvitys valmistellaan vuosien 2024–2025 aikana ja päätökset Kiljavan sairaalan tilojen jatkokäytöstä, tai uudesta tilaratkaisusta, tuodaan valtuustolle tehtäväksi selvityksen valmistuttua.

Päivitetty 2.4.2024 klo 10:24: Korjattu palvelujen verkostosuunnitelman hyväksymisen ajankohta oikein. Aiemmassa päivämäärässä oli väärä vuosiluku.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue käynnistää yhteistoimintaneuvottelut talouden tasapainottamiseksi10.4.2024 06:51:30 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aloitetaan koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Aluehallitus päätti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisten ja taloudellisten syiden vuoksi. Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät neuvotteluesityksellä pääluottamusmiehille 10.4.2024, ja kestävät YT-menettelyn mukaisesti vähintään kuusi viikkoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye