Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Vartiokylään suunnitteilla uusi koulu- ja päiväkotirakennus yli 900 lapselle – kaupunginvaltuusto hyväksyi uudisrakennuksen hankesuunnitelman

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 27. maaliskuuta kokouksessaan Vartiokylän ala-asteen ja päiväkodin korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös asemakaavamuutokset Länsisatamaan ja Myllypuroon.

Vartiokylän ala-asteen ja päiväkodin uudisrakennushankkeen tarkoituksena on toteuttaa uudet korvaavat tilat 700 oppilaalle ja 210 varhaiskasvatusikäiselle lapselle sekä 12:lle erityisryhmän oppilaalle. Vartiokylän ala-asteen koulussa on tällä hetkellä noin 445 lasta ja päiväkodissa 70 lasta. Alueen oppilasmäärän arvioidaan kasvavan tulevina vuosina oppilaaksiottoalueen laajentuessa ja alueen lasten määrän kasvaessa.

Vartiokylän koulun opetus on siirtynyt väistötiloihin koulun huonokuntoisuuden vuoksi vuonna 2019, ja vanha koulu ja päiväkoti on purettu vuonna 2023. Tarkoituksena on, että uudisrakennuksen rakennustyöt alkavat kesällä 2025 ja toiminta uusissa tiloissa voisi alkaa elokuussa 2027. Hankkeen enimmäishinta on 49 938 000 euroa. Enimmäishinta sidotaan rakennuskustannusindeksiin.

Länsisatamaan asemakaavan muutos

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Länsisataman satama- ja katualueiden asemakaavan muutoksen. Länsisataman nykyinen terminaalirakennus 1 ei enää vastaa henkilöliikenteen edellyttämää palvelutasoa ja on laajuudeltaan ja sijainniltaan riittämätön sataman kehittämisohjelman mukaisen liikenteen sijoittumiselle Jätkäsaareen.

Alueelle on suunniteltu uusi terminaalirakennus sekä sataman saatto-, odotus- ja jalankulkualueita. Vanha terminaalirakennus, kaupunginarkkitehti Gunnar Taucherin vuonna 1938 varastoksi suunnittelema rakennus L4, puretaan.

Kaavaratkaisun toteuttaminen mahdollistaa sataman keskittämisskenaarion mukaisen liikenteen lisäyksen alueella. Tallinnan liikenteen keskittäminen Länsisatamaan on mahdollista vain, jos Terminaali 1 on uudistettu sekä nk. Satamatunneli on rakennettu. Tästä syystä Terminaali 1:n järjestelyt ovat myös Eteläsataman ja Makasiinirannan sekä Katajanokan kehityksen edellytys.

Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennuksen mahdollistava kaavaratkaisu hyväksyttiin

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös asemakaavamuutoksen Myllypuroon, joka mahdollistaa Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajennuksen nykyisen rakennuksen ja Myllypurontien väliin.

Tavoitteena on arkkitehtonisesti korkeatasoinen julkinen rakennus, joka tuo osaltaan nostetta Myllypuron keskustalle sekä terveys- ja hyvinvointipalveluverkoston palveluiden parantaminen keskeisellä paikalla, joukkoliikenteen merkittävässä solmupisteessä.

Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginvaltuuston asiakirjat -sivulla.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Syötävä Helsinki valtaa kaupungin touko-kesäkuussa17.4.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.2024. Paikallisten ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen toimijoiden yhteistyöllä on saatu kokoon lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy herkullisia maistiaisia niin fine diningin, burgereiden, perinteisten ja etnisten makujen kuin juomakulttuurinkin ystäville.

Feast Helsinki to shine a light on local food scene in May and June17.4.2024 09:30:00 EEST | Press release

This summer, the City of Helsinki is joining operators in the local restaurant, tourism and event sectors to arrange a celebration of the capital’s unique culinary culture. Scheduled for 24 May to 16 June 2024, the Feast Helsinki food festival will showcase the city’s eclectic range of delicious food and beverages. A programme of close to 100 events has been put together offering taste experiences for lovers of fine dining and burgers as well as traditional and ethnic dishes.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye