Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 3,2 miljoonaa euroa ammatinharjoittajamallin kehittämiseen

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle 3,2 miljoonaa euroa hoidon jatkuvuuden ammatinharjoittajamallin kehittämiseen.

Ammatinharjoittajamallin tavoitteena on sitouttaa yksityissektorilla toimivia lääkäreitä pitkiin hoitosuhteisiin hyvinvointialueen järjestämisvastuun piirissä.

”Ammatinharjoittajamallia rakennetaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen virkalääkärijärjestelmän rinnalle. Virkalääkärijärjestelmän kehittäminen jatkuu normaaliin tapaan, sillä virkalääkärit ovat perusterveydenhuoltomme kivijalka.” sanoo yhteisten terveys- ja sosiaalipalvelujen palvelualuejohtaja Markus Paananen.

Asiakkaan näkökulmasta malli tarkoittaa nimettyä lääkäriä, joka ottaa kokonaisvastuun hänen hoidostaan.

Hankkeessa keskitytään ammatinharjoittajamallin testaamiseen ja kehittämiseen sekä mallia tukeviin digitaalisiin ratkaisuihin.

”Pilotoimme ammatinharjoittamallia tänä vuonna.  Nyt saadun rahoituksen ansiosta pääsemme jatkamaan kehittämistyötä ja laajentamaan mallin käyttöä pilotin jälkeen,” iloitsee ylilääkäri Emil Heinäaho.

”Toivomme, että pilotista saatavat tulokset kannustavat myös muita hyvinvointialueita testaamaan mallia ja ottamaan sen käyttöön.”

xxxx

Sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä rahoitus on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on jo käynnissä Suomen kestävän kasvun ohjelman hanke sekä Etelä-Suomen yhteistyöalueen yhteinen kestävän kasvun ohjelman tutkimushanke. Yhteensä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen rahoitus Suomen kestävän kasvun ohjelmasta vuosille 2023–2025 on jo noin 18 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye