Veritas mukaan sijoittajaksi GOS Private Debt I Ky -rahastoon

Jaa

Veritas mukaan sijoittajaksi GOS Private Debt I Ky -rahastoon

GOS Yritysrahoitus Oy:n perustama GOS Private Debt I Ky -velkarahasto on saanut uuden sijoittajan, Veritas Eläkevakuutuksen. Rahasto tarjoaa vieraan pääoman ehtoista rahoitusta lähtökohtaisesti kassavirtapositiivisille pk-yrityksille.

Sijoittajina pilottirahastossa ovat jo aiemmin mukana valtion pääomasijoitusyhtiö Tesi, Säästöpankki sekä GOS Group Oyj.

”Rahasto perustettiin toukokuussa 2020 ja kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Rahaston tavoitteena oli todentaa markkinakysyntää ja rakentaa toimintamallia laajemman portfolion hallinnointia varten. Olemme erittäin tyytyväisiä todetessamme, että rahasto on vastannut kysyntään ja nyt on perusteltua kasvattaa toimintaa. Koemme, että Veritas on erinomainen kumppani rahastolle ja toivotamme heidät mitä lämpimimmin tervetulleeksi”, kertoo GOS Group Oyj:n toimitusjohtaja Aki Tusa.

Uuden sijoittajan myötä rahaston sijoitusperiodia on jatkettu kahdella vuodella.

“Meille on ilo olla mukana sijoittajana GOS Private Debt I Ky -rahastossa. Uskon, että rahasto tarjoaa hyvän tuottomahdollisuuden ja tukee samalla suomalaisten pk-yritysten kasvua ja kehitystä”, sanoo Veritaksen toimitusjohtaja Carl Haglund.

Rahaston rahoituspäätökset perustuvat tarkkaan taloudelliseen analyysiin. Rahoitettavalla kohdeyhtiöllä tulee olla todennettavissa oleva luoton takaisinmaksukyky. Lainoitettava yhtiö sitoutuu avaamaan pääsyn kirjanpitodataan, joka auditoidaan ja analysoidaan kuukausitasolla GOS:n riskienhallintajärjestelmillä. Tämä mahdollistaa luoton ehtojen dynaamisen kytkennän kohdeyrityksen tilanteeseen, mikä on sekä rahoittajan että kohdeyrityksen etu.

”Rahaston uudenlainen kohdeyritysten seuranta ja riskienhallinta on toiminut suunnitellusti, vaikka toki matkan varrella on opittu paljon”, Tusa kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aki Tusa, 050 538 9682
aki.tusa@gos.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta: Veritas Eläkevakuutus

Veritas Eläkevakuutus on vastuullinen ja vakavarainen työeläkeyhtiö, joka huolehtii työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta (TyEL- ja YEL-vakuutukset). Veritas sijoittaa tulevia eläkkeitä varten kerätyt varat tuottavasti ja turvaavasti. Sijoitustoiminnan tavoitteena on turvata eläkkeiden kestävä rahoitus.

Tietoja julkaisijasta: GOS Group Oyj

GOS Group Oyj on vuonna 2015 perustettu taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijayritys. GOS tuottaa rahoituksen ja taloushallinnon asiantuntijapalveluita yritysten, rahoittajien, pääomasijoittajien sekä muiden sidosryhmien käyttöön. Palvelut kattavat yritysrahoituksen, yritystutkimuksen, tilitoimistopalvelut ja lakipalvelut. GOS Private Debt I Ky velkarahasto rahoittaa suomalaisia pk-yrityksiä vieraan pääoman ehtoisin instrumentein.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta GOS Group Oyj

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye