Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uuden Kulosaarensillan suunnittelu etenee

Jaa

Huonokuntoinen Kulosaarensilta Kalasataman ja Kulosaaren välillä uusitaan. Silta puretaan, ja samalle paikalle tulee uusi silta, jonka rakentamisen on suunniteltu alkavan vuonna 2027. Uuden sillan katusuunnitelmaluonnokset ovat esillä 9. huhtikuuta asti.  

Visualisointikuva
Visualisointikuva Sitowise

Uusi silta rakennetaan likimain samalle paikalle kuin nykyinen silta. Suunnitelman mukaan silta tulee levenemään etelään päin nykyistä leveämpien pyörä- ja jalankulkuväylien vuoksi. Sillalla säilyy kolme ajokaistaa molempiin suuntiin, ja ajoratojen molemmin puolin toteutetaan kaksisuuntaiset pyörätiejärjestelyt sekä jalkakäytävät. Kadun ja sillan rakenteet mahdollistaisivat myös myöhemmin rakennettavan raitiotien sijoittamisen kadun keskelle.  

Suunnitelmaluonnoksista voi esittää mielipiteitä esilläoloaikana 27.3.−9.4.2024. Uuden Kulosaarensillan yleissuunnitelma valmistuu keväällä 2024. 

Rakentamisen suunniteltu alkavan vuonna 2027   

Kulosaarensilta uusitaan sen rakenteissa havaittujen vaurioiden vuoksi. Vauriot havaittiin vuonna 2020, ja sen jälkeen sillan kunto on ollut jatkuvassa seurannassa. ​ 

Sillan purku- ja rakennustyöt kestävät arviolta kolme vuotta ja tulevat vaikuttamaan merkittävästi liikenteeseen. Koko rakentamisajan sillalla pystyy kuitenkin kulkemaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Silja Hurskainen
projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 5654592
silja.hurskainen@hel.fi

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye