TAKK on ammatillisten oppilaitosten maineikkain – Tutkimuksessa oli mukana 30 oppilaitosta ympäri Suomen

Jaa

T-Median toteuttama ammatillisten oppilaitosten Luottamus&Maine 2024 -tutkimus paljastaa, että Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on ammatillisten oppilaitosten maineikkain.

TAKKin valkoinen rakennus.
TAKKin Tampereen valtatien kampus. TAKK

Tutkimus toteutettiin ammatillisen koulutuksen parissa nyt kolmatta kertaa, ja sen yhteydessä tutkittiin ammatillisen koulutuksen mainetta yleisesti sekä 30 koulutusta tarjoavan oppilaitoksen maineet suomalaisten keskuudessa. Tutkittujen oppilaitosten maineikkaimmaksi nousi tänä vuonna Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK.

- Onhan tämä nyt hienoa, iloitsee TAKKin rehtori Teppo Tapani.

- Erityisen mukava oli nähdä, että innovaatioiden osalta lukemat olivat nousseet vuoden takaisesta mittauksesta. Olemme aktiivisesti kehittäneet uusia koulutustuotteita ja -palveluita tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa.

- Hyvää työtä jatketaan ja pidetään kiinni onnistumisista, mutta pysytään hereillä - kuunnellaan opiskelijoita ja sidosryhmiä.

Ammatillisten oppilaitosten ero korkeakoulusektoriin on kaventumassa

Tutkimuksen yhteydessä kansalaisia pyydettiin arvioimaan myös Suomessa toimivia ammatillisia oppilaitoksia yleisesti. Vaikka suomalaisten organisaatioiden maineet ovat olleet laskusuunnassa, tutkimus osoitti, että ammatillisen opetussektorin osalta käsitykset ovat paranemassa. Tuotteisiin ja palveluihin liitetyt mielikuvat nousivat ammatillisen koulutuksen osalta jo hyvälle tasolle.

- Tämä on koko alan kannalta erittäin ilahduttava uutinen. Ammatillinen koulutus on edelleen maineen osalta jäljessä korkeakoulusektoria, mutta ero alkaa kaventua, T-Median asiantuntija Andrei Sergejeff sanoo.

- Ammatillisen koulutuksen vetovoiman ja tunnettuuden vahvistamiseksi on tehty koko järjestäjäkentän voimin pitkään töitä. On hienoa nähdä, että työ näkyy, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n puheenjohtaja Laura Rissanen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

TAKKin valkoinen rakennus.
TAKKin Tampereen valtatien kampus.
Lataa
TAKKin Nirvan kampus.
TAKKin Nirvan kampus.
Lataa

Linkit

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. Vuosittain TAKKissa opiskelee yli 12 000 aikuista ja henkilöstöä on n. 280. TAKKia ylläpitää Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta yli 20 ammattialalta. Koulutuksia, toimintaa ja oppimisympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä työelämän ja yritysten kanssa. Yrityksille ja organisaatioille on tarjolla joustavat ja yksilölliset henkilöstön osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palvelut.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen valimoala ansaitsi tunnustusta25.1.2024 11:22:48 EET | Tiedote

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on järjestänyt valimoalan täydennys- ja kurssimuotoista koulutusta vuodesta 2020 lähtien ainoana oppilaitoksena Suomessa. Koulutuksien järjestäminen on vastuullisuusteko, koska esimerkiksi Suomen huoltovarmuus on riippuvainen valimoalasta. Hyvä työ ja panostus valimoalaan ei ole jäänyt huomaamatta: Valimoteollisuus ry palkitsi TAKKin kunniamaininnalla viime vuoden lopulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye