Caruna Networks Oy

Minne kulutusta ja uusiutuvaa sähköntuotantoa mahtuu? Carunan kapasiteettikartta on nyt julkaistu

Jaa

Uusiutuvan energian määrä Suomessa kasvaa kovaa vauhtia. Jotta uusiutuvaa energiaa pystytään jatkossakin lisäämään, tulee jakeluverkossa olla kapasiteettia ottaa tuotantoa vastaan. Carunan uudessa Kapasiteettikartta-karttapalvelussa voit tutustua siihen, millä Carunan jakeluverkon alueella on vielä tilaa uudelle keskijänniteliittymälle.

Liittymäkyselyiden määrät ovat kasvaneet hurjasti ja yli kaksinkertaistuneet parin viime vuoden aikana, kun verkkoon on puhtaan siirtymän innoittamana liitetty esimerkiksi aurinkovoimaa ja latauspisteitä. Vuoden alussa voimaan tullut Energiaviraston valvontamalli kuitenkin lykkää sähköverkkojen vahvistamiseen tarvittavia investointeja. Se vaikuttaa asiakkaisiimme alueilla, joissa sähköverkon kapasiteetti ei enää riitä vastaamaan nopeasti kasvaviin tarpeisiin.  

Toimitusajan piteneminen on seurausta Energiaviraston suomalaisten sähkönjakelijoiden valvontamenetelmiin vuoden alussa tekemistä muutoksista, mikä näkyy esimerkiksi aiempaa pidempinä liittymien toimitusaikoina asiakkaille. 

"Karttapalvelusta suurten sähkönkuluttajien tai tuottajien on helppo nähdä, mihin kohtaan Carunan verkkoaluetta voisi vielä potentiaalisesti liittää esimerkiksi aurinkovoimalan", Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo. 

Karttapalvelussa voi tehdä esiselvityspyynnön uudesta keskijänniteliittymästä. Keskijänniteliittymät on tarkoitettu yrityksille, jotka ovat suuria sähkönkäyttäjiä tai tuottajia. Palvelun avulla on haluttu nopeuttaa tilausta ja suunnittelua. 

Palvelusta näkee myös, missä uusiutuvaa energiaa on jo verkossa niin paljon, ettei sitä ilman verkon lisäkehitystä mahdu liittämään. Kartta palvelee ennen kaikkea yrityksiä. 

”Kun asiakas haluaa liittää verkkoon esimerkiksi aurinkovoimalan, hän voi suunnitteluvaiheessa tarkastaa kapasiteettikartalta mahdollisen sijainnin, täyttää liittymäkyselyn ja odottaa asiantuntijan yhteydenottoa. Uudet liittymät toimitamme tilausten saapumisjärjestyksessä kunkin liittymän verkonrakennustarpeet huomioiden. Keskijännitteliittymän toimitusaika on tällä hetkellä minimissään 12 kuukautta”, Rautiainen sanoo. 

Carunan kapasiteettikarttaan voit tutustua osoitteessa https://plus.caruna.fi/capacities-map 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Carunan mediapuhelinCarunan mediapuhelinCarunan viestintä ja markkinointi

Vastaamme mielellämme mediakyselyihin sähköpostitse caruna.info@caruna.fi. Mediapuhelin palvelee kiireellisissä pyynnöissä arkisin klo 9-15.

Puh:020 520 5500caruna.info@caruna.fi

Caruna lyhyesti

Caruna on suomalainen sähköverkkoyhtiö. Turvaamme luotettavan sähkönjakelun asiakkaille – myös sähkönkulutuksen kasvaessa ja siirtyessämme fossiilisesta uusiutuvaan energiaan.

Investoimalla sähköverkkoon varmistamme, että asiakkaamme voivat käyttää kotimaista, uusiutuvaa energiaa sekä toimia sähkön pientuottajina. Tuomme sähkön yli 737 000 asiakkaallemme Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa sekä Koillismaalla vastaten 20 % Suomen sähkönjakelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Caruna Networks Oy

Caruna uudistaa Nurmijärvi-Hyvinkää välillä kymmenen kilometriä vanhoja ilmajohtoja12.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Vanhaa Carunan 110 kilovoltin voimajohtoa uusitaan Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä noin kymmenen kilometrin pituudelta. Vanha voimajohto on rakennettu olympiavuonna 1952, ja se on viimein tullut elinkaarensa päähän. Voimajohdon saneeraus parantaa sähkön toimitusvarmuutta Hyvinkäällä ja Riihimäellä ja lisää voimajohdon siirtokapasiteettia. Tulevaisuudessa se vastaa kasvavan sähkönkulutuksen tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye