Tampereen ammattikorkeakoulun vuoden 2023 tilinpäätös on valmistunut

Jaa

Poikkeuksellinen vuosi nosti TAMKin tulosta, vaikka varsinaisen toiminnan kulut kasvoivat aikaisemmista vuosista.

TAMK

Tampereen ammattikorkeakoulun liikevaihto nousi edellisestä vuodesta noin 3 miljoonaa euroa. Valtionrahoitus kasvoi 2,6 miljoonalla eurolla 62,3 miljoonaan euroon. Ulkoisessa rahoituksessa kasvua edelliseen vuoteen oli 0,4 miljoonaa, joka kertyi pääosin lukuvuosimaksutuloista. TKI-rahoituksen osuus pysyi edellisvuoden 7 miljoonan euron tasossa, vaikka ulkoisen rahoituksen projektien tuotoissa muutoin jäätiin hieman edellisvuodesta. Liiketoiminnassa oli kasvua noin 3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, siitä huolimatta, että kansainvälisten tutkintokoulutusten tilauskoulutuksesta luovuttiin.

Tuottojen kasvun myötä myös varsinaisen toiminnan kulut kasvoivat edellisestä vuodesta. Toiminnan kulut olivat 80,3 miljoonaa euroa ja kasvua edelliseen oli 1,2 miljoonaa euroa. Henkilöstökulut ovat ammattikorkeakoulun suurin kuluerä. Henkilöstökulujen osuus oli 66 % varsinaisen toiminnan kuluista. Luonnollisen vähenemisen ja muutosneuvotteluiden vaikutuksen johdosta henkilöstökulut pienenivät edellisestä vuodesta 1,7 miljoonaa euroa. Muita kuluja kertyi 14,6 miljoonaa euroa, joka on 0,4 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän. Tulokseen vaikutti koulutusvientiin liittyvien luottotappioiden kirjaus, joka oli 0,4 miljoonaa euroa.

Varsinaisen toiminnan tulokseksi muodostui 6,1 miljoonaa euroa. Budjetoitua positiivisempaan tulokseen vaikuttavia tekijöitä olivat:

  • valtionrahoitusta kertyi arvioitua enemmän, mutta vastaavia kulueriä ei vastaavassa mittakaavassa syntynyt
  • ulkoisen rahoituksen projekteissa yleiskustannuksia pystyttiin kattamaan pääosin ulkoisen rahoituksen tuotoilla
  • lukuvuosimaksutuloja kertyi arvioitua enemmän, mutta vastaavia kulueriä ei vastaavassa mittakaavassa syntynyt
  • liikuntapalveluiden toiminta on pystytty rahoittamaan kokonaisuudessaan asiakasmaksuilla, joten budjetoitua perusrahoitusta ei tarvinnut käyttää
  • muutosneuvottelut ovat vaikuttaneet paitsi henkilömäärän vähenemiseen, mutta myös siihen, että kaikkia varattuja rahoituksia ei ole pystytty suunnitellusti käyttämään
  • luonnollista henkilöstön vähenemistä liittyen muun muassa eläköitymisiin ei ole kaikilta osin korvattu uudella rekrytoinnilla.

Sijoitustoiminnassa Tampereen korkeakoulusäätiön sijoitussalkun arvon nousu oli 1,6 M€ (10,3 %) ja EQ kiinteistörahastojen arvon lasku –0,3 M€ (–17,23 %). 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Muuttuva yhteiskunta muovaa kuvataiteilijoiden työtä – uusi koulutushanke lisää alan arvostusta ja mahdollisuuksia parempaan toimeentuloon11.4.2024 10:16:32 EEST | Tiedote

Kuvataiteilijoiden sosiaalistaloudellinen asema on heikko ja taiteilijan työ on usein projektimuotoista. Teknologinen kehitys vaatii kuvataiteilijoilta uudistumiskykyä, sillä kuvataiteen uudenlaiset digitaaliset alustat ja tekoäly edellyttävät taiteilijoilta projektinhallinta- ja digitaitoja. Tampereen ammattikorkeakoulun, Lapin yliopiston ja Globe Art Point -yhdistyksen toteuttama Kuvataiteilijan uusi työ- ja ansaintakenttä (KUVATA) -hanke vastaa uudenlaisiin osaamistarpeisiin.

Opiskelijat tulevaisuuden tekijöinä: maakuntaroadshow tuo nuoret seutukaupunkeihin4.4.2024 10:11:18 EEST | Tiedote

Pienten kuntien haasteena on osaajapula ja koulutusmahdollisuuksien puute, mikä johtaa nuorten muuttoliikkeeseen isommille paikkakunnille. Tampereen ammattikorkeakoulun maakuntakorkeakoulun aluekehittäjät pyrkivät parantamaan pienten kuntien vetovoimaa, lisäämään työvoiman saatavuutta, edistämään yritysten kehitystä ja tarjoamaan nuorille jatkokoulutusmahdollisuuksia siten, että napanuora kotikuntaan ei pääsisi katkeamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye