Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kuulumisia Lätäköstä – Hae Taideloiskahdusten toteuttajaksi huhtikuussa

Jaa

Lätäkkö on lokakuussa järjestettävä tapahtumakuukausi vaasalaisille lapsille ja lapsiperheille. Vuonna 2023 Lätäkköön osallistui noin 7000 lasta ja aikuista.

Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund
Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund

Lätäkön toimijaverkosto on aloittanut vuoden 2024 lätäkkökuukauden suunnittelun. Meneillään on Päin seiniä -kampanja lasten taideteosten esille saamiseksi. Huhtikuussa käynnistyy Taideloiskahdus-avustushaku. Lisäksi toukokuussa tuotetaan uusi tapahtuma, vauvaperheille suunnattu Vauvalätäkkö.

Lokakuun aikana lapsiperheille toimintaa tuottavat tahot voivat ilmoittaa oman tarjontansa Lätäkköön 8.8. mennessä. Ilmoittautumislomake löytyy Vaasan kaupungin verkkosivuilta.

Päin seiniä -kampanja etsii tyhjiä seiniä lasten taiteelle

Lokakuussa esitellään lasten tekemiä taideteoksia eri puolilla Vaasaa Päin seiniä -kampanjan kautta. Huhtikuun loppuun mennessä kampanjaan voi tarjota tyhjää seinäpintaa tai tilaa lasten taidenäyttelyitä varten.  Lisätietoja kampanjasta antaa ja tilatarjoukset vastaanottaa kulttuuripedagogi Sanna Asikainen (sanna.asikainen@vaasa.fi).

Taideloiskahdus-avustuksen hakuaika on huhtikuussa

Taideloiskahdukset ovat alle 12-vuotiaille lapsille ja lapsiperheille suunnattuja osallistavia ja pääsymaksuttomia työpajoja, esityksiä tai eri taiteenlajien toteutuksia. Taideloiskahdusten tarkoituksena on tuottaa iloa ja mieleenpainuvia elämyksiä. Taideloiskahduksia varten myönnetään kolme 500 euron avustusta. Hakulomake löytyy Vaasan kaupungin verkkosivuilta.

Taideloiskahduksien ensisijaiseksi toteuttamisajankohdaksi toivotaan lapsiperheiden suosimia lauantaiaamupäiviä 5.10., 12.10. ja 19.10. klo 10–14. Tapahtumapaikkana on Draama-sali, pääkirjasto, Kirjastonkatu 13.  Hakija voi myös ehdottaa jotakin muuta ajankohtaa ja paikkaa.

Toteutettavat Taideloiskahdukset valitsee lapsista koostuva Lätäkkökuraattorit-ryhmä toukokuun aikana.

–Hakemukseen kannattaakin liittää ennakkomainos helpottamaan lapsia valinnan teossa, kertoo Asikainen.

Toukokuussa polskitaan Vauvalätäkössä

Ensimmäistä kertaa järjestetään perheen aivan pienimmille oma Vauvalätäkkö 15. toukokuuta. Alle 1-vuotiaat ja heidän vanhempansa voivat osallistua vauvojen värikylpyyn Kuntsin modernin taiteen museon työpajassa.

Pääkirjaston satuhuoneessa järjestetään lorukylpy ja sieltä löytyy myös Lorusen aika -kirjoituskampanjan loruämpäri. Aistipajassa pääkirjaston Draama-salissa vanhemmat saavat oman värikylpykokemuksen moniaistisen toiminnan kautta. Osaan Vauvalätäkön tapahtumista on ennakkoilmoittautuminen.

Lätäkön suunnittelu on siis täydessä vauhdissa, sanoo kulttuuripedagogi Sanna Asikainen ja toivoo, että vaasalaiset lapsiperheet löytävät tiensä jälleen Lätäkön äärelle.

Lisätietoa tapahtumasta Vaasan kaupungin verkkosivuilta vaasa.fi/latakko.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kulttuuripedagogi Sanna Asikainen, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 040 182 2702, sanna.asikainen@vaasa.fi

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ett träd för alla Vasabor – kom med i planteringstalkot!18.4.2024 13:17:37 EEST | Tiedote

Det kommer att planteras 70 000 nya träd i Vasa under de kommande åren. Målet för projektet Ett träd för alla Vasabor är att jämna ut koldioxidutsläppen från byggprojekt och kompensera för att det avlägsnas träd, stödja Vasas mål om klimatneutralitet samt att fira att stadens befolkning ökar och når upp till ett nytt tiotusental. Även invånare, sammanslutningar och företag bjuds in att delta i ett planteringstalko.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye