Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nyheter från Pöl - Ansök i april till genomförare av Konstplask

Dela

Pöl är en evenemangsmånad som ordnas i oktober för barn och barnfamiljer från Vasa.  År 2023 deltog ca 7 000 barn och vuxna i Pöl.

Vasa stad / Christoffer Björklund.
Vasa stad / Christoffer Björklund.

Pöls aktörsnätverk har inlett planeringen av 2024 års pölmånad. Kampanjen Uppåt väggarna pågår för att få barnens konstverk utställda. I april inleds ansökan för Konstplask-understödet.  Dessutom skapas i maj det nya evenemanget Bebispöl som är riktat till bebisfamiljer.

De aktörer som skapar verksamhet för barnfamiljer under oktober kan meddela sitt utbud till Pöl senast 8.8. Anmälningsblanketten finns på Vasa stads webbsidor.

Kampanjen Uppåt väggarna söker tomma väggar för barnens konst

I oktober presenteras de konstverk som barnen gjort på olika håll i Vasa genom kampanjen Uppåt väggarna.  Senast i slutet av april kan man för kampanjen erbjuda tom väggyta eller tomt utrymme för barnens konstutställningar.  Mer information om kampanjen ger och utrymmeserbjudanden mottar kulturpedagog Sanna Asikainen (sanna.asikainen@vasa.fi).

Ansökningstiden för Konstplask-understödet är i april

Konstplasken är föreställningar, inkluderande workshoppar utan inträdesavgifter eller olika konstgrenars realiseringar, vilka är riktade till barn under 12 år och barnfamiljer. Syftet med Konstplasken är att skapa glädje och oförglömliga upplevelser.  För Konstplask beviljas tre understöd på 500 euro.  Ansökningsblanketten finns på Vasa stads webbsidor.

Som tidpunkt i första hand för genomförande av Konstplasken önskas de för barnfamiljer populära lördagsförmiddagarna 5.10, 12.10 och 19.10 kl. 10–14.  Konstplaskets förevisningsställe är Drama salen, huvudbibliotek, Biblioteksgatan 13. Sökanden kan också föreslå någon annan tidpunkt eller förevisningsställe.

De Konstplask som ska genomföras väljs under maj månad av en Pölkurator-grupp bestående av barn.

- Det lönar sig att till ansökan bifoga förhandsreklam för att underlätta valet för barnen, berättar Asikainen.

I maj plaskas det i Bebispölen

För första gången ordnas för familjens allra minsta en egen Bebispöl den 15 maj.  Barn under 1 år och deras föräldrar kan delta i färgbad för bebisar under en workshop på Kuntsi museum för modern konst.

I huvudbibliotekets sagorum ordnas bebispoesi och där finns också en poesihink för skrivkampanjen En liten ramsa.  Vid sinnesworkshoppen i huvudbibliotekets Dramasal får föräldrarna en egen färgbadsupplevelse genom aktiviteter för flera sinnen. En del av evenemangen under Bebispöl förutsätter förhandsanmälan.

Planeringen av Pöl är alltså i full gång, säger kulturpedagog Sanna Asikainen och önskar att barnfamiljer i Vasa igen hittar till Pöl.

Mer information om evenemanget på Vasa stads webbsidor vasa.fi/pol.

Nyckelord

Kontakter

kulturpedagog Sanna Asikainen, Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster, tfn 040 182 2702, sanna.asikainen@vasa.fi

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ett träd för alla Vasabor – kom med i planteringstalkot!18.4.2024 13:17:37 EEST | Tiedote

Det kommer att planteras 70 000 nya träd i Vasa under de kommande åren. Målet för projektet Ett träd för alla Vasabor är att jämna ut koldioxidutsläppen från byggprojekt och kompensera för att det avlägsnas träd, stödja Vasas mål om klimatneutralitet samt att fira att stadens befolkning ökar och når upp till ett nytt tiotusental. Även invånare, sammanslutningar och företag bjuds in att delta i ett planteringstalko.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye