Osuuskauppa PeeÄssä

PeeÄssän asiakasomistajille maksetaan ylijäämänpalautusta 18 miljoonaa euroa

Jaa

Osuuskauppa PeeÄssän edustajisto päätti kevätkokouksessaan eilen 27.3.2024 maksaa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta kolme prosenttia PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2023 aikana tehdyistä bonukseen oikeuttavista ostoista.

Asiakasomistajille palautetaan vuoden 2023 tilikauden tuloksesta yhteensä 18 miljoonaa euroa. PeeÄssän tulos viime vuodelta oli 20,7 miljoonaa euroa.

Ylijäämänpalautusta saa noin 117 000 asiakasomistajaa, mikä tarkoittaa keskimäärin noin 160 euron palautusta per asiakasomistaja.

Osuuskaupan tulos palautuu aina alueen asiakasomistajille esimerkiksi investointien tai ylijäämänpalautuksen kautta. Osuuskaupan sääntömääräinen tehtävä on edistää omistajiensa taloudellista hyvinvointia.

Ylijäämänpalautusta maksetaan 3 prosenttia PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2023 aikana tehdyistä bonukseen oikeuttavista ostoista.

Ylijäämänpalautus on osuustoiminnan periaatteisiin kuuluva tapa palauttaa osa osuuskaupan tekemästä tuloksesta, eli ylijäämästä, takaisin omistajille. Ylijäämän suuruuteen jokainen asiakasomistaja voi omalla kohdallaan vaikuttaa keskittämällä ostoksiaan PeeÄssään.

Ylijäämänpalautuksen maksaminen ei ole itsestäänselvyys. Kun maakuntaan tehtäviin investointeihin on varattu rahaa, eikä rakentamista ole tehty lainarahalla, on osuuskaupalla mahdollisuus ylijäämänpalautuksiin. Kustannustehokkaalla toiminnallamme varmistetaan edulliset hinnat, hyvä palvelu, investointien tekeminen palveluihin ja kaiken kukkuraksi tämä ylimääräinen palkitseminen, kertoo PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila.

Milloin ja mihin ylijäämänpalautus maksetaan?

Ylijäämänpalautus maksetaan PeeÄssän asiakasomistajien S-tileille perjantaina 10. toukokuuta.

Mistä ylijäämänpalautusta kertyy?

Ylijäämänpalautusta maksetaan PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2023 aikana tehdyistä bonukseen oikeuttavista ostoista. Alkoholi ja tupakka sekä ostot yhteistyökumppaneilta eivät kerrytä ylijäämänpalautusta.

Paljonko ylijäämänpalautusta on tulossa?

Ylijäämänpalautusta maksetaan 3 prosenttia PeeÄssän toimipaikoista vuoden 2023 aikana tehdyistä bonukseen oikeuttavista ostoista. Asiakasomistajat voivat arvioida palautuksen summaa laskemalla omat PeeÄssän toimipaikoista tehdyt bonusostot viime vuodelta esimerkiksi S-mobiilista.

Yhteyshenkilöt

Osuuskauppa PeeÄssä

Olemme yli 125 000 asiakasomistajan omistama palvelualan yritys Pohjois-Savossa. Tehtävänämme on tuottaa kilpailukykyisiä etuja ja palveluja asiakasomistajille. Omalla työllämme kehitämme jäseniemme ja koko Pohjois-Savon hyvinvointia. Olemme kehittyvä ja yksi maakunnan suurimmista yrityksistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa PeeÄssä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye