Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Voimakasta hajua havaittu Helsingissä ja lähialueella - syytä selvitetään

Jaa

Helsingissä ja muualla Uudellamaalla on sunnuntain aikana havaittu ajoittain voimakastakin hajua ilmassa.

Pelastuslaitos sai asiasta ilmoituksen kello 15 jälkeen, ja Hätäkeskukseen tuli useita soittoja laajalta alueelta.

Hajun lähdettä alettiin selvittää laajalla viranomaisyhteistyöllä Helsingin pelastuslaitoksen johdolla: mukana ovat olleet Helsingin poliisi, Rajavartiolaitos, Ilmatieteen laitos, Suomen Ympäristökeskus ja Hätäkeskuslaitos.

Hajun lähdettä ei ole toistaiseksi pystytty selvittämään. Ilmiö on laaja ja havainnot ovat Porvoosta Länsi-Uudellemaalle.  Suomen puolelta Rajavartiolaitos on tarkistanut Suomenlahden merialueen. Asiasta on oltu yhteydessä myös Viron viranomaisiin: heillä ei ollut havaintoja poikkeavaisuuksista Viron alueella.

Ilmanlaatu on Ilmatieteen laitoksen antaman tiedon mukaan normaali. Säteilyturvakeskus on ilmoittanut, ettei säteilyä ole havaittu. 

Jos haju on sisätiloissa voimakasta, kannattaa sulkea ikkunat ja ilmanvaihto. Jos saat oireita, hakeudu terveydenhuollon palveluiden pariin.

Asian selvittäminen päätetään tällä erää Helsingin pelastuslaitoksen toimesta. Jäämme seuraamaan tilannetta. Jatkosta jokainen viranomainen viestii omasta puolestaan tarpeen mukaan.

Yhteyshenkilöt

Yleisjohtaja, päivystävä palomestariHelsingin kaupungin pelastuslaitos

Puh:0931030130

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos tuottaa turvallisuutta ja auttaa hädän hetkellä. Palvelumme ovat onnettomuuksien ehkäisy, pelastustoiminta ja ensihoito sekä väestönsuojelu ja varautuminen. Yhdellätoista pelastusasemallamme ja neljällä meriasemallamme työskentelee noin 800 henkeä, joista noin 600 pelastus- ja ensihoitopalveluissa.Vuonna 2022 pelastuslaitoksella oli 8632 pelastustoimen ja 64000 ensihoidon hälytystehtävää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye