Fliiga

Adam Hemerka rankaisi jatkoajalla – välierävoitot taas tasan

Jaa

Classic tasoitti Pirkanmaan paikallisvälieräsarjan lukemiin 1-1, kun Nokian KrP taipui kotikaukalossaan jatkoajalla 6-5. Kolmas kohtaaminen on vuorossa tiistaina Lempäälässä.

Tänään Otto Kilven laukaus ja Ville Hietarannan ohjuri siirsivät Classicin toisessa erässä 4–2-johtoon, mutta avauskohtaamisen murskalukemin vienyt KrP ei häkeltynyt. Miska Mäkinen kiskaisi kääntölaukauksella kavennuksen etuyläkulmaan, ja 12 sekuntia ennen taukosummeria Juuso Ahola kruunasi komean nousun luukulle tasoituksella. Päätöserän puolivälissä Joonatan Kovanen siirsi kotijoukkueen ensi kertaa johtoon pommittamalla pallon Joona Rantalan pudotuksesta takakulmaan, mutta tänään se ei aivan riittänyt. Kellossa oli jäljellä kolme minuuttia, kun seinäsyötön Eemeli Salinilla käyttänyt Eetu Sikkinen jäi puolustukselta seuraamatta, ja Sikkinen sai lapioida Salinin palautuksen takatolpalta tyhjiin.

Jatkoaika jäi tänään lyhyeksi, kun KrP nukahti Classicin hyökkäyskulmasta antamassa sisäänlyönnissä. Pallo pelattiin taakse Nico Salolle, tämä passasi poikittain läpi puolustuksen ja tšekkivahvistus Adam Hemerka sivalsi asettelematta ratkaisun.

F-liigan naisten karsinnoissa O2-Jyväskylä siirtyi SBS Wirmoa vastaan 2–0-johtoon voittamalla vieraissa 3-1. Welhot puolestaan tasoitti Jokereita vastaan tilanteeksi 1-1 voittaessaan kotonaan 7-2.

Avauskohtaamisen maalilla hävinnyt Welhot rakensi tänään 26 minuutissa neljän maalin johdon, mutta Kuopioon kahdella viisikolla saapunut Jokerit palautti jännityksen kaventamalla ensin toisessa erässä ja uudelleen vielä viisi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua. Miia Murtorinne kuitenkin päätti nousun keskeltä 5–2-maaliin ja hattutemppunsa sinetöintiin, ja lopuksi komistelivat lukemia vielä Silva Jääskeläinen tyhjiin sekä Sofia Pykäläinen.

O2-Jyväskylä vei avauserän Emilia Trobergin maalilla, ja lisää osumia nähtiin vasta ottelun viimeisellä kympillä Janella Järvisen upottaessa etukulmaan lukemiksi 2-0 vieraille. Wirmo sai yrittää kahdesti perättäin kavennusta ylivoimalla, mutta tuloksena oli vain Katriina Lounan alivoimalla tyhjiin laukoma kolmas maali. O2-Jyväskylälle ehdittiin viheltää ottelun viimeisten 15 sekunnin aikana vielä kaksi jäähyä, ja Wirmo sai kuin saikin kuparisen rikki Jenna Kesälän osuessa yhdeksän sekuntia ennen summeria.

Kolmannet kohtaamiset ovat vuorossa keskiviikkona Jyväskylässä ja Helsingissä.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fliiga

Oilers voitokas 2000-päisen yleisön edessä – mestaruus katkolla lauantaina Helsingin jäähallissa24.4.2024 20:49:07 EEST | Tiedote

Oilers siirtyi jo voiton päähän F-liigan miesten mestaruudesta, kun se kaatoi Helsingin jäähallissa Classicin 8-6 ja johtaa finaalisarjaa voitoin 3-2. Ottelua seurasi 1 936 katsojaa. Kulta on katkolla espoolaisille lauantaina jälleen Helsingin jäähallissa. Veljeskaksikko Justus Kainulainen – Rasmus Kainulainen rakensi Öljymiehille nopean kahden maalin johdon Lassi Torisevan verkon heilahdettua ensimmäisen kerran jo seitsemän sekunnin kohdalla, ja toisessa erässä muutti kahdesti osunut Aaro Astala lukemiksi jo 4-0. Siihen asti ohittamattomalta tuntuneen Oilers-vahti Markus Laakson taika murtui Eemeli Akolan ja Nico Salon kaventaessa kaukolaukauksilla vain 33 sekunnin välein. Heikki Iiskolan 5–2-osumaan vastasi Classic vielä Albert Koskisen kuitilla, mutta erän loppu oli tamperelaisille tumma. Oilersin toinenkin ylivoima päättyi maaliin Tuomas Iiskolan onnistuessa, ja vielä puolitoista minuuttia ennen erätaukoa sinetöi Justus Kainulainen jo hattutemppunsa Matias Veikkolan oivaltavasta vi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.