Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-laitteiden inventointi saatu päätökseen

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-laitteiden inventointi ja inventoinnin lisäselvitykset on saatu päätökseen. Toimialan 131 144 laitteesta laiterekisteriin inventoitiin 127 033 laitetta eli 97 prosenttia.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-laitteet inventoidaan kerran vuodessa. 
Inventoitavat laitteet koostuvat tietokoneista, näytöistä, projektoreista sekä oheislaitteista.  
Kolmivaiheisessa inventointiprosessissa laitteet inventoidaan toimialan laiterekisteriin. Laitteet, jotka jäävät inventointijakson aikana inventoimatta, selvitetään. Toimialan ICT-laitteista henkilöstön käytössä on noin 10 000 laitetta ja loput ovat oppijoiden käytössä.  
 
”Inventointiprosessi on mittava. Toimialalla on toimintaa yli 600 osoitteessa, ja inventoinnit tehdään muun muassa yli 300 päiväkodissa ja 100 koulussa. Aiemmin inventointi tehtiin hajautetusti ja käsityönä. Prosessin tueksi on viime vuosina rakennettu verkkoon kytkeytyvien laitteiden sähköinen inventointi sekä yhtenäinen tietokanta raportointityökaluineen. Nämä ovat huomattavia parannuksia, ja ne mahdollistavat paitsi automaation, myös inventoinnin etenemisen reaaliaikaisen seurannan koko toimialan tasolla”, toimialajohtaja Satu Järvenkallas toteaa. 
 
Inventoinnin ulkopuolelle jäi vuoden 2023 inventoinnissa ja alkuvuoden 2024 lisäselvityksessä kolme prosenttia laitekannasta. Laitteita on esimerkiksi korjattavana tai matkalla poistoon.

”Toimialalla on tehty paljon työtä asian selvittämiseksi perusteellisesti. Jatkokehitystä tarvitaan, jotta ICT-laitteiden tiedot saadaan kaikissa tapauksissa nopeasti ajan tasalle laiterekisteriin.” 
 
Seuraava inventointiprosessi käynnistyy syksyllä 2024.

”Kehitämme toimialan inventointiprosessia joka vuosi, jotta se olisi mahdollisimman tarkoituksenmukainen yksiköille eikä veisi kohtuuttomasti aikaa perustyöltä. Haluan tässä yhteydessä kiittää kasvatuksen ja koulutuksen toimialan henkilöstöä työstä, jonka ansiosta inventointi on nyt tehty mahdollisimman ajantasaiseksi”, Järvenkallas sanoo. 
 
Lisätietoja: 
Satu Järvenkallas, puh. 09 310 86200 

Avainsanat

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 21.5.202417.5.2024 11:05:44 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 21. toukokuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustusperusteiden mukaiset euromäärät lukuvuodelle 2024–2025. Tilahankkeista esityslistalla on seuraavat tilat: päätös Etu-Töölön lukion Etu-Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 14-16 sijaitsevien väliaikaisten lisätilojen tarveselvityksestä päätös Punavuoressa osoitteessa Iso Roobertinkatu 21-25 sijaitsevien Ressun IB-lukion väliaikaisten lisätilojen tarveselvityksestä päätös Pitäjänmäellä osoitteessa Sylvesterintie 10 sijaitsevan Sophie Mannerheimin koulun lisätilan tarveselvityksestä lausunto osoitteessa Runonlaulajantie 40 sijaitsevan Kannelmäen peruskoulun toimipisteen korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 14.5.202410.5.2024 08:43:33 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 14. toukokuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa talousarvion vuoden 2024 ensimmäinen toteutumisennuste ja lausunto vuoden 2023 arviointikertomuksesta. Tilahankkeista esityslistalla on päätös Maunulassa osoitteessa Maunulanmäki 5 sijaitsevien suomen- ja ruotsinkielisten ala-aste- ja esiopetustilojen perusparannuksen ja laajennuksen tarveselvityksestä lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle Kruununhakaan osoitteeseen Maurinkatu 1 toteutettavien päiväkotitilojen hankesuunnitelmasta lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle Käpylässä osoitteessa Louhentie 3 sijaitsevan Yhtenäiskoulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle Taka-Töölössä osoitteessa Stenbäcki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye